Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Forumul “Poveștile care schimbă jocul”

De la idee la Unicorn, de la economie tradițională la digitalizare: cele mai curajoase inovații tehnologice și parteneriate franco-române, pe scena Forumului economic “Poveștile care schimbă jocul”, din 19 iunie.

Clément BOULAIS, Head of growth La French Tech (acceleratorul de scale-up-uri din cadrul Ministerului de Finanțe al Franței) și Vargha MOAYED, Chief Strategy officer UiPath (primul unicorn românesc pe cale să devină decacorn și să intre la bursa Nasdaq) vor vorbi pe 19 iunie la cel mai original forum economic franco-român organizat în România - “Poveștile care schimbă jocul” . Cei doi vor deschide secțiunea dedicată economiei viitorului, care își propune să pună față în față stereotipurile naționale cu noile tehnologii și cooperarea trans-frontalieră.

Pe măsură ce UiPath a devenit o companie globală, am creat o cultură care îmbină modestia naturală a românilor cu îndrăzneala pe care am învățat-o de la colegii noștri americani. Această combinație unică este una din cheile succesului nostru”, a declarat presei Vargha MOAYED, Chief Strategy Officer UiPath, în prefațarea evenimentului.

Forumul “Poveștile care schimbă jocul” este organizat de Camera Franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER) și Consilierii de Comerț Exterior ai Franței (CCEF) și va provoca peste 45 de lideri români și francezi să confrunte stereotipurile inter-culturale prin afacerile de succes create, inovațiile tehnologice din domenii economice cheie, prin viziunea de anvergură și orientată spre viitor.

Sesiunile dedicate digitalizării industriilor din cadrul Forumului includ:

Viziunea viitorului: despre oportunități economice dincolo de frontiere, cu: Jean-Luc di PAOLA-GALLONI, Vice-Președinte Afaceri Externe și Sustenabilitate Valeo Group (furnizor automotiv mondial, certificat Top Angajator 2019 în România, Europa și Global), Costin BORC, Director SNEF Europa de Est (furnizor francez de soluții multi-tehnice în sectorul energetic, maritim, infrastructuri industriale şi terţiare, sectorul nuclear şi cel al telecomunicaţiilor) și Bogdan HEREA, CEO Pitech Plus (scale-up românesc ce oferă soluții software la nivel internațional), moderat de Gregoire VIGROUX, președintele French Tech Bucharest (incubatorul de afaceri francez care se deschide și în București, pentru scalarea business-urilor românești). 

Agricultură: Care este rolul digitalizării și cum poate schimba paradigma în agricultură, pentru a asigura hrana viitorului și protecția mediului? Dezbatere cu: Adrian DRĂGAN, General Manager Timac Agro România și Conf. Dr. Mugur JITEA, profesor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, moderat de Dan PETRE, Head of SGRI Business Line Crédit Agricole Bank Romania.

Investiții: După 30 de ani de cooperare franco-română, ce surse de investiții noi există? Ce sectoare au prioritate? Ce impact au stereotipurile naționale? Dezbatere cu: Frederic LAMY, Director General Leroy Merlin, Silviu AGAPI, Director General Thales (servicii de înaltă tehnologie în industriile aerospațială, apărare și electronică), moderat de Bruno LEROY,  Fondator și Asociat Leroy și Asociații.

Energie: Cum accelerăm tranziția energetică a României? Ce oportunități sunt? Ce obstacole? Dezbatere cu: André LIMON, General Manager Saint Gobain România și  Cristian BUZAN, Director General Engie Servicii România, moderat de Richard SENTKAR, Country Manager România BNP Paribas.

 

Aceste sesiuni ale Forumului se adresează profesioniștilor, oamenilor de afaceri și jurnaliștilor interesați de inovație și de impactul noilor tehnologii asupra economiei românești, în context global. Discuțiile vor fi în română și franceză, cu traducere simultană, iar participarea este gratuită pentru întreg publicul.

 

 

Forumul economic franco-român “Poveștile care schimbă jocul”

19 iunie 2019, 09:00 – 17:00, JW Marriott Bucharest Grand Hotel

AGENDA: http://bit.ly/2IrrP0B.

Forumul Economic Franco-Român face parte din Sezonul cultural România-Franța 2019, desfășurat în România în perioada 14 aprilie -14 iulie. Cu sloganul „Uitați clișeele!”, sezonul acoperă o gamă variată de domenii: teatru, dans, muzică clasică și contemporană, arte vizuale, cinema, educație, știință, patrimoniu, literatură, turism, economie.

CCIFER și membrii săi se implică în Sezonul Cultural Franța – România atât prin finanțarea programului, cât și prin organizarea de activități care să pună în valoare resursele de modernizare și de dezvoltare de la nivelul mediului de afaceri franco-român.

CCIFER: O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România (CCIFER) este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. CCIFER reunește  peste 550 de companii franceze și române care reprezintă 18 Mld de euro și peste 125,000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.  CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice.

CCEF: Consilierii de Comert Exterior ai Frantei (CCEF) fac parte dintr-o rețea internațională de 4000 de membri - reprezentanți de companii și experți, selectați pentru competențele și experiența lor internațională, pentru a contribui la dezvoltarea prezenței economice a Franței în lume și a consolida relațiile franco-locale. 

Tags: