Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Jazz in the Park în stil franţuzesc

Sezonul România-Franța aduce la Jazz in the Park trei proiecte de jazz: Ours Samplus, Festen și Chassol, în 6 Iulie la Cluj-Napoca, Parcul Central Simion Bărnuțiu.

ora 17.00 OURS SAMPLUS - un grup de DJ care promovează un mix de hip-hop, jazz și muzică electronică.

În 2013, după o lungă călătorie, Ours Samplus s-a format ca o fuziune de stiluri – ceva între cer și pământ, între civilizație și sălbăticie. Duoul francez își pune ascultătorii față în față cu un univers instrumental și muzical construit dintr-o infinitate de surse de inspirație. Aici, muzica hip-hop se îmbină cu muzica jazz, swing și soul, și cu sunetele ambientale care deja au devenit un fel de trademark al trupei.

ora 19.00 FESTEN - o tânără formație de jazz franceză care va prezenta proiectul interactiv „Inside Stanley Kubrick”. 

Muzica cinematografică a lui Festen intenționează să se desprindă de orice structură și normă și să adopte un discurs brutal, realist, unic. Este jazz cu un vibe aparte de rock’n roll. Prin cel mai recent proiect al lor, Inside Stanley Kubrick, alcătuit din zece compoziții inspirate de capodoperele faimosului regizor, Festen sfidează granițele dintre imagini și sunet.

 

 

ora 21.00 CHASSOL. Pianist, compozitor, aranjor și director muzical alături de nume precum Phoenix sau Sebastien Tellier, carismaticul și talentatul Christophe Chassol a dat viață unui gen artistic imposibil de clasificat. Compozițiile sale sunt un ansamblu de voci, melodii, sunete, imagini care se transformă în obiecte audiovizuale cu totul noi. Rezultatul are o denumire: Ultrascores.