Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


De ce culoarea mașinii contează? Ghid pentru alegerea corectă a culorii

Alegerea culorii unei mașini depinde de gusturile fiecăruia sau de oferta dealerului auto, dar uneori oamenii sunt influențați de modă și de campaniile comerciale. În general, culoarea utilizată în anunțurile publicitare este de obicei cea mai solicitată, astfel încât publicitatea ne convinge să alegem culoarea vehiculului nostru. (advertorial)

Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de unele aspecte practice atunci când decideți ce să cumpărați, unele culori de caroserie pot fi cele mai bune și de ajutor în anumite circumstanțe.

Un bun exemplu este capacitatea de a ascunde murdaria sau de a absorbi mai mult lumina soarelui, ceea ce face ca mașina să se încălzească. De asemenea trebuie luate în calcul costurile suplimentare care pot contribui la întreținerea și repararea vopselei, la valoarea de revânzare. În plus, există persoane care consideră că influențează costul asigurărilor.

Cum să alegeți în mod corespunzător culoarea mașinii dvs.

Dacă doriți o culoare rezistentă la murdărie, cele mai recomandate sunt culorile luminoase, cum ar fi cele argintiu, gri, alb. În plus, specialiștii menționează că aceste culori sunt cele care contribuie la revânzarea rapidă a mașinii.

Un studiu efectuat în Australia a demonstrat că, pe exterior, autovehiculele albe (sau foarte deschise) au fost implicate în 10% mai puține accidente rutiere.

Culoarea albă este cea mai populară în întreaga lume. O treime din mașinile vândute în lume au caroserie de culoare albă. În plus, este foarte economică în momentul aplicării unor produse în vederea reparării unei zgărienturi sau în caz de accident. Iar din punctul de vedere al siguranței este cel mai vizibilă, deoarece reflectă razele soarelui.

Culorile alb și gri sunt folosite la vehiculele de lux și sunt cele mai atractive pentru iubitorii mașinilor străine.

Culori închise

Culorile întunecate sunt mai greu de întreținut, zgârieturile sunt mai vizibile, se încălzesc mai repede, dar ele ajută și la menținerea mai bună a prețului mașinii. Cu toate acestea, costul de întreținere al vopselei este mai mare. Vehiculele roșii sunt, de departe, cele care se revând cel mai greu atunci când proprietarii vor să le înlocuiască cu altele mai noi.

Gri argintiu este culoarea cea mai rezistentă la mizerie. Înainte ca autovehiculele să fie dotate cu aer condiționat, culoarea cea mai bine vândută era cea albă, deoarece are capacitatea de a reflecta lumina soarelui și a încălzi mai puțin mașina. Dacă locuiți în zone cu temperaturi ridicate, acest factor trebuie luat în considerare.

 

În materie de asigurare, există mituri, unul dintre ele este faptul că, în funcție de culoarea mașinii,  costul crește, ceea ce este complet fals, din moment ce atunci când vorbim de asigurare la mașină se iau în considerare alte aspecte, cum ar fi vârsta, istoricul accidentelor. Pe baza acestor informații se calculează prețul poliței.

Valoarea de revânzare a mașinii poate fi influențată de culoarea mașinii, este mai greu de vândut o mașină în culori „țipătoare“, cum ar fi galben, portocaliu sau verde deschis, dar aceasta depinde de gusturile cumpărătorului. În principal, aceste culori sunt folosite la mașinile sport, o atracție pentru tinerii cărora le place viteza și gustul adrenalinei. Din păcate, se spune că automobilele cu caroserie în astfel de culori se vând mai greu.

Uneori costul unei mașini este determinat de culoarea caroseriei unui vehicul. Cu cât culoarea este mai exclusivă, cu atât prețul va fi mai mare. În prezent, multe branduri de automobile au început să ofere clienților posibilitatea de a-și personaliza mașina cu două sau mai multe culori, fie de a decide ce culoare doresc să pună pe adezivi sau interioare.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să decideți ce culoare va avea mașina voastră, pe care o puteți cumpăra, după ce vizitați parcul auto online al Auto Rulate București.

În parcul auto al acestui dealer autorizat veți descoperi o gamă variată de mașini second hand, de diferite culori. Însă, indiferent de modelul de mașină ales și de culoare, trebuie să știți că cea mai bună calitate de mașini rulate o veți găsi în acest parc.

În plus, alegând o mașină din acest parc auto veți beneficia de 1 an de zile garanție, de km garantați 100%, de revizie la livrare, de service personal și service post vânzare, de credite avantajoase începând cu 6%, printre altele.

 Intrați pe AutoRulate.ro, priviți, alegeți și, de ce nu, cumpărați mașina care are caroseria în culoarea voastră preferată. Drum fără incidente vă dorim!

 
 
Tags: