Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


2.000 de muzicieni Cantus Mundi au amplificat Festivalul Internațional George Enescu cu 250 de noi evenimente conexe

În perioada 31 august – 22 septembrie, vibrația Festivalului Internațional George Enescu a fost extinsă în 31 de spații neconvenționale din București, prin proiectul Orașul cântă. 2.000 de coriști, instrumentiști și artiști din Programul Național Cantus Mundi au conectat publicul meloman din capitală la universul sonor al ediției XXIV a Festivalului. Reuniți din 19 județe din România și din Chișinău (Republica Moldova), copiii și tinerii din rețeaua Cantus Mundi au transformat orașul într-o imensă sală de spectacol, prin 250 de micro-concerte și recitaluri, care s-au desfășurat timp de 23 de zile în 6 parcuri, 5 muzee, 4 mall-uri și 16 clădiri de birouri.

“Orașul cântă reprezintă o experiență Enescu incredibilă, pentru că în 31 de locuri din București, indiferent că au fost parcuri, muzee, centre comerciale sau de afaceri, 2.000 de copii și tineri au dus vibrația muzicală a Festivalului Enescu mai aproape de bucureșteni. A fost un superb efort al membrilor Cantus Mundi de a dărui publicului frumusețea muzicii culte și de a-i conecta și pe cei care nu ajung în sălile de spectacol la vibrația Festivalului Internațional George Enescu”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.

Orașul cântă, proiect asociat Festivalului Internațional George Enescu și derulat în premieră anul acesta, a fost un parteneriat socio-cultural prin care s-a încurajat consumul de muzică elevată, într-o manieră actuală și inedită. Oferind tuturor spectatorilor un spațiu de relaxare și evadare din cotidian, muzicienii au fost răsplătiți cu ropote de aplauze la finalul fiecărei reprezentații. 

Conex proiectului Orașul cântă s-a desfășurat Cantus Mundi Unique Experience, un eveniment fără precedent în România. 20 de persoane, în grupuri de câte 5, au fost pe rând în lumina reflectoarelor, urcând pe scena din Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” pentru a urmări un show memorabil susținut de „spectatori”: aproape 100 de interpreți, membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și tineri coriști din Programul Național Cantus Mundi.