Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Instrumente necesare într-un atelier auto

Pentru a putea oferi servicii de întreține sau de reparații pentru mașinile care intră în atelierul dumneavoastră auto, este necesar să aveți instrumentele necesare. Astfel, puteți oferi un serviciu de bună calitate. (advertorial)

Există o multitudine de instrumente necesare într-un atelier mecanic, dar pentru a putea oferi cele mai bune servicii clienților care intră în atelierul dumneavoastră, va trebui să le aveți pe cele indispensabile. Pe lângă un aparat dejantat sau o masina dejantat și un aparat echilibrat roți, există alte câteva instrumente importante. Iată câteva dintre instrumentele de care aveți nevoie pentru a lucra în atelierul auto.

Instrumente obișnuite într-un atelier mecanic

Sunt esențiale pentru reparații sau servicii de întreținere. O mare parte dintre ele sunt chei comune, chei speciale sau aparate bazate pe energie electrică, dar toate fac parte dintre instrumentele necesare într-un atelier.

Chei Allen - Sunt chei utilizate pentru a deșuruba piulițele, ușile și piesele mobile ale motorului.

Cheie în cruce - Se folosește pentru îndepărtarea roților mașinilor, deși mecanicii ar trebuie să utilizeze mai degrabă pistolul de impact.

Pistol de impact - Un instrument esențial folosit pentru deșurubarea jantelor și montarea lor înapoi.

Compresor - Este un instrument care mărește presiunea unui lichid, crește presiunea aerului. Este utilizat împreună cu pistolul de impact.

Scanner - Un scaner este foarte important pentru a putea face diagnostice în manieră electronică și pentru a putea deservi cele mai noi modele mașini.

Osciloscop - Permite verificarea semnalelor senzorilor sistemului electric. Detectează cu mare precizie defecțiunile.

Cric hidraulic - Indispensabil pentru a putea manevra mașinile dacă nu există rampe.

Trusă de chei - Această trusă conține diferite tipuri de chei.

Cleme- Clemele sunt indispensabile pentru a putea susține diferite părți ale mașinilor, schimba piulițele rupte, regla firele de tensiune etc.

Manometru - Indispensabil pentru a verifica starea motoarelor.

Șurubelnițe - Sunt foarte frecvente și este indicat să dispuneți de o gamă largă de astfel de instrumente de diferite dimensiuni.

Cheie reglabilă- Cheie foarte practică care poate înlocui altele în cazul în care nu le aveți la îndemână.

Chei engleze - În mod normal, dacă cumpărați o trusă completă această cheie este inclusă, dar este indicat să le aveți separat, nu doar în trusă.

Multimetru auto - Indispensabil în diagnosticarea defecțiunilor de la sistemul electric al mașinii.

Cheie dinamometrică - Se folosește pentru strângerea sau deșurubarea piulițelor.

Polizator - Dacă vă gândiți să vă creați un atelier în care să vă ocupați de caroserie și vopsitorie, acesta este un instrument indispensabil.

Cutii și organizatori - Utile pentru a putea menține atelierul organizat și curat.

Pompă pneumatică - Intrument pentru ungerea diferitelor părți ale vehiculului.

Instrumente opționale care sunt foarte importante pentru un atelier auto - Aceste instrumente sunt scumpe, dar ajută la îmbunătățirea activităților, oferind o priveliște plăcută clienților care intră în atelier.

Rampe - Rampele reprezintă una dintre cele mai mari investiții dintr- un atelier auto,oferă atelierului un aspect profesional și de încredere.

Pană hidraulică - Utilă pentru lucrări rapide cu mașini mici.

Pe lângă faptul că aveți nevoie de echipamente pentru reparații, veți avea nevoie de echipamente computerizate, imprimante, internet, telefon etc. Țineți cont și de partea legală, informați-vă cu atenție cu privire la documentele necesare pentru deschiderea atelierului. Acestea au fost câteva sfaturi care sperăm să vă ajute să vă deschideți și să vă dezvoltați atelierul. Mult succes vă dorim!