Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Grégory Rateau în dialog cu Ovidiu Pecican

Călătorim deseori din dorinţa uşor perfidă de a evada; lăsăm prietenii, familia în urmă, dar în realitate sperăm mai cu seamă să-l lăsăm departe în urma noastră pe cel care eram...

Joi, 21 noiembrie, ora 17.00, vă invităm la Bookstory (Bulevardul Eroilor 8, Cluj-Napoca), la o întâlnire cu Grégory Rateau, autorul volumului Hoinar prin România. Jurnalul unui călător francez, şi Ovidiu Pecican, profesor, istoric, scriitor și critic literar. Amfitrion: Ioana Costaș, directoare delegată a Institutului Francez din Cluj-Napoca.

Se asigură traducere consecutivă. Eveniment organizat de Institutul Francez din România la Cluj-Napoca și Editura Polirom în parteneriat cu librăria Bookstory.

Hoinar prin România. Jurnalul unui călător francez a apărut recent la Editura Polirom,

traducere de Nicolae Constantinescu.

În general, străinii nu ştiu foarte multe despre România. Cunoştinţele lor se limitează la mitul vampirului din Transilvania şi la câteva generalităţi despre folclor. De obicei ignorată, dacă nu chiar dispreţuită de unii, această ţară este obiectul multor prejudecăţi. De aceea, Grégory Rateau, de formaţie cineast, a vrut să-şi facă o idee nouă. A străbătut România de la Bucureşti până în zone rurale izolate, din pădurile Carpaţilor până pe plajele din Delta Dunării. Alături de el veţi descoperi lucruri uimitoare şi, poate, veţi privi România cu alţi ochi.

După un master în producție și scenaristică la Sorbona, Grégory Rateau a predat arte vizuale și a organizat un cineclub în mai multe cinematografe din Paris. Îi place să călătorească pentru filmele sale (Maroc, Algeria, Liban, Nepal etc.). Pasionat de excursii și de aventură, în 2014 a hotărât să se stabilească în România. În prezent este redactor-șef la Lepetitjournal.com la București și colaborator al Radio România Internațional.