Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Hoinar – Festival de pian, ediția a-III-a -concerte de muzică clasică, jazz și musical-

Pianistul Florian Mitrea vă invită la o serie de trei concerte și serate culturale, în salonul Centrului Român de Muzică din strada Henri Coandă nr. 5, sector 1, București, în perioada 15-17 decembrie 2019. Descris de legendara Martha Argerich ca fiind un tânăr pianist excepțional, Florian Mitrea este solist internațional cu o bogată activitate concertistică și competițională, profesor la Academia Regală de Muzică din Londra. Pentru festivalul Hoinar 2019, Florian a invitat la București trei artiști internaționali care-și vor da concursul într-un program de muzică clasică, de jazz și musical, prezentări și discuții pe teme de cultură

Concertul de deschidere din 15 decembrie propune un recital de duete pianistice, cu unele dintre cele mai îndrăgite opere muzicale, printre care Fantezia Romeo și Julieta de Ceaikovski, Preludiul la după-amiaza unui faun de Debussy și Rapsodia Română de George Enescu. Pe scenă – pianista Daria-Ioana Tudor, solistă laureată la multiple concursuri internaționale, actualmente stabilită la Berlin, în duet cu Florian Mitrea.Al doilea eveniment din festival, în data de 16 decembrie, este o serată de muzică și cultură dedicată personalității lui Franz Liszt, cu accent pe legătura acestuia de o viață cu Ordinul călugărilor franciscani și felul în care spiritualitatea creștină a conturat opera acestui mare compozitor. Profesorul de arte plastice și doctrină creștină Iain Lane de la Centrul de Cercetări al Catedralei St Alban’s din Marea Britanie, el însuși un membru al ordinului franciscanilor, va susține prezentarea Franz Liszt – viața, muzica și credința franciscană, iar la pian, Florian Mitrea va prezenta un program Liszt, incluzând lucrări precum Sonata-fantezie Dante și Sonata în si minor.

 

Festivalul se încheie pe 17 decembrie cu recitalul sopranei Sarah Gabriel din Marea Britanie. Lăudată de presa internațională ca fiind în egală măsură o cântăreață și actriță fenomenală, Sarah și Florian vă propun un recital de muzică americană și europeană scrisă în prima jumătate a secolului al-XX-lea, sub titlul These foolish things... – o colecție de muzică genială, cu numere de jazz și musicaluri, scrisă într-un moment sumbru în care evenimentele geo-politice la nivel global erau departe de a fi... foolish.Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro și în Rețeaua Bilete.ro: în oficiile Poștei Romane, magazinele Inmedio, magazinele Telekom/Germanos și magazinele proprii Vodafone semnalizate Bilete.ro. Copiii cu vârsta până în 12 ani au intrarea liberă.

Concertele încep în fiecare seară la orele 19:30 și se desfășoară la sediul Centrului Român de Muzică din București, strada Henri Coandă nr. 5, sector 1 (puncte de reper – Piața Romană, intersecția Bd. Dacia cu Calea Victoriei). 

Partenerii festivalului Hoinar sunt Radio România Muzical – partener principal și Piane Kawai – GG&SS.

Informații și contact: https://hoinarfestival.wordpress.com/concerte ; email : [email protected] Tel./WhatsApp - 0721055352. Detalii și pe facebook.com/hoinar.music