Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


De unde iei bani atunci când ai o nevoie urgentă?

Puțini oameni se pot lăuda cu un buget nelimitat, care să le permită o viață liniștită indiferent de situațiile apărute. Dacă nu ești printre ei, ai avut cu siguranță, cel puțin o dată în viață, nevoie urgentă de bani. (advertorial)

Fie că salariul a întârziat foarte mult, fie că a apărut o situație medicală neplăcută sau chiar situații mai grave, cum ar fi un deces, cel mai bun instrument pentru rezolvare au fost banii.

De unde iei acești bani însă, dacă sursele tale normale de venit sunt limitate?

Din fericire, societatea în care trăim ne oferă mai multe variante de finanțare: credite de nevoi personale urgent , vânzarea unor bunuri din casă, care nu mai sunt folosite de multă vreme, împrumuturi de la prieteni și familie sau împrumuturi de la bancă. Fiecare dintre aceste soluții însă, vine cu avantaje și cu dezavantaje. Care este, așadar, cea mai bună?

1. Împrumutul de la prieteni și familie. Este prima soluție care îți vine în minte din motive cât se poate de normale: încredere, lipsa costurilor în plus și flexibilitate în ceea ce privește returnarea. Dacă în teorie împrumutul de la prieteni este soluția perfectă, în practică lucrurile nu stau chiar așa bine. Este posibil ca persoanele la care apelezi să nu aibă bani sau pur și simplu să fie puse în situația neplăcută de a renunța la anumite cheltuieli pentru a te ajuta. De asemenea, în momentul în care împrumuți bani de la un prieten îți creezi o datorie morală față de acesta.

 

2. Vânzarea de bunuri. Cu siguranță ai haine, telefoane vechi, laptopuri vechi sau diverse alte bunuri la care poți renunța. O variantă excelentă pentru a face bani este să le vinzi pe site-urile de profil. Este o soluție care poate să dureze destul de mult însă. Atunci când ai nevoie de bani urgent nu poți aștepta câteva zile până găsești un cumpărător interesat de produsul pe care vrei sa îl vinzi.

 

3. Creditele de nevoi personale. Sunt soluții financiare oferite de IFN-uri ( Instituții financiare nebancare) și au dezavantajul de a avea un cost. Atunci când iei bani de la un IFN trebuie să îi returnezi cu o dobândă care poate fi mai mică sau mai mare. Există și o multime de avantaje însă:

  • O birocrație scăzută. De regulă, este nevoie doar de o copie dupa cartea de identitate și de câteva informații de bază pentru accesarea unui credit. În cazuri excepționale se cer și anumite dovezi asupra veniturilor.

  • Acordarea rapidă. Creditele prin IFN-uri se acordă foarte rapid. În câteva zeci de minute banii pot fi în cont, mai ales dacă solicitantul are un venit stabil și nu este în biroul de credit.

  • Flexibilitate. Chiar și atunci cand ești în biroul de credit însă, poți obține un împrumut rapid, însă există anumite limite în ceea ce privește suma și pot fi impuse reguli suplimentare. Flexibilitatea este dată și de numeroasele opțiuni de returnare a banilor sau de faptul că fiecare persoană poate avea un plan personalizat.

Indiferent de unde iei banii, un lucru este cert: dacă îi iei împrumut trebuie să îi returnezi. Tocmai de aceea, este bine să îți faci calculele cu foarte mare atenție.

 
 
Tags: