Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rezultatele apelului la proiecte artistice La Cave 2020, Institutul Francez Cluj-Napoca

Opt proiecte artistice au fost selectate spre a fi expuse în 2020 în spațiul de expresie contemporană La Cave, în urma apelului lansat de Institutul Francez din Cluj-Napoca la finele anului trecut. 

Artiștii selecționați sunt (în ordine alfabetică): Isa Balogh, Costel Chițimuș, Anne Dubos, Claire Fahys, Ovidiu Komlod, Ada Muntean, Michel Vinay, un grup de studenți și absolvenți ai Departamentului Arte Textile - Design Textil UAD Cluj. 
 
Numărul de propuneri primite s-a dublat față de anul trecut, ajungând la 30. Proiectele alese sunt demersuri artistice originale, ce explorează diferite medii de exprimare: pictură, sculptură, instalație, multimedia, fotografie, design textil, performance. 
 
Seria de expoziții este deschisă în 30 ianuarie de Costel Chițimuș, masterand în pictură la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, cu o serie de lucrări-manifest pe tema defrișării și a poluării. Vernisajul va avea loc joi, 30 ianuarie, de la ora 19.30 în cadrul evenimentului mondial Noaptea ideilor și va fi precedat de o dezbatere pe tema rolului artei în creșterea conștiinței ecologice, cu participarea filosofului francez Loïc Fel, fondator al Coaliției pentru Artă și Dezvoltare Durabilă (COAL).
 
Deschis în 2017, La Cave a găzduit până acum peste 30 de expoziții, dar și  proiecții, performance-uri, conferințe și ateliere dedicate artei și culturii contemporane. Spațiu de expunere și dialog, La Cave reprezintă o platformă pentru artiștii emergenți, care încurajează proiectele transdisciplinare și colaborative. În același timp, artiștii confirmați găsesc aici noi provocări și un public internațional.
 
Expozițiile sunt anunțate regulat pe site-ul Institutului Francez Cluj-Napoca și pagina de Facebook Institut français de Cluj, iar intrarea este liberă. Programul de vizitare este de luni până vineri între orele 10 și 17.