Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Detalii mai puțin știute despre sifoanele din baia noastră

Orice locuință dispune de sifoane, de dimensiuni diverse, datorită rolului lor bine definit. Fără de ele, orice locuință, în cazul unei inundații, de exemplu, nu ar mai putea fi salvată. Mai exact, apa ar stagna pe podea, în loc să se scurgă printr-un orificiu special conceput. (advertorial)

De cele mai multe ori, alegem sifoanele pentru locuința noastră raportându-ne strict la prețul lor. Acest obicei este unul greșit deoarece prețul mic nu înseamnă neapărat calitate, cum nu înseamnă nici capacitate mare, optimă, de drenare a apei. În cele ce urmează se vor evidenția câteva aspecte ce țin de calitatea sifoanelor – toate detaliile vor fi în strânsă legătură cu tipul de sifon adus în prim plan.

Avantajele sifoanelor din oțel inoxidabil

Oțelul inoxidabil este printre cele mai folosite aliaje la confecționarea obiectelor, ustensilor, produselor de tot felul. Faptul că prezintă o mulțime de calități este aspectul ce l-a făcut atât de îndrăgit de producătorii de pretutindeni.

Oțelul inoxidabil este un aliaj de bază, folosit și la producerea sifoanelor, dar și a rigolelor. Faptul că nu își schimbă culoarea odată cu trecerea timpului este un motiv destul de întemeiat pentru care ar trebui să-l alegem. Totodată, este extrem de ușor de curățat, nu capătă un miros neplăcut în timp și nu se degradează atunci când intră în contact cu apa fierbinte.

Sifolul pentru pardoseală din PVC

Este adevărat, prețul de achiziție al acestui tip de sifon este mult mai mic față de cel al unuia din oțel inoxidabil. Avantajele cu care acesta vine la pachet sunt de asemenea extrem de diversificate. În primul rând, se poate dota cu orice tip de grătar, fără a deranja vizual. Să nu mai vorbim că este extrem de ușor de montat și de demontat.

Sifoanele pentru pardoseală din PVC pot fi prevăzute cu gură hidraulică ce are rolul de a ține mirosurile neplăcute la distanță. Cât despre întreținere, aceste sifoane nu sunt pretențioase – se curată ușor, suprafața lor fiind extrem de fină. Din punct de vedere al calității, nu putem spune că există diferențe majore între sifoanele din oțel inoxidabil și cele din PVC – totul se rezumă la pantă realizată pentru ca apă să poată fi drenată. Etanșeizarea adecvată și panta realizată corect sunt elementele care influențează în mod direct calitatea sifonului, respectiv capacitatea sa de drenare a apei.

Sifoanele metalice

În categoria sifoanelor metalice intră cele două tipuri despre care s-a vorbit anterior, dar și sifoanele din fontă. Multe dintre acestea pot veni neînsoțite de garda hidraulică, ceea ce înseamnă că ne-am putea trezi cu un miros neplăcut în baie.

Pentru a rezolva acesta problemă, experții Shop Einstal ne recomandă să curățăm sifonul după utilizare și să aplicăm un dop sau un capac ce va ține mirosul la distanță până la următoarea utilizare, asta în cazul în care nu ne permitem să îl înlocuim cu o versiune mai performantă. Pe shop-einstal.ro ne este pusă la dispoziție o gamă extrem de diversificată de sifoane spre care ne putem orienta atunci când ne-am decis că a venit momentul în care sifonul nostru trebuie schimbat cu unul mai calitativ.

Cine te poate ajuta cu montarea unui sifon (simplu sau tip rigolă)?

Deși montarea unui sifon, indiferent de tipul său, pare o operațiune extrem de simplu, intervenția unui specialist în montare este recomandată. De ce? El ne va spune din start că sifonul trebuie montat înainte de turnarea pardoselii. Mai exact, acesta se va fixa pe poziție, pe locul special ales, iar la turnarea pardoselii propriu zise se va realiza și panta către el – cu un unghi destul de mare pentru a putea coleta apa în totalitate. Bineînțeles, el va ști mai bine cum trebuie urmați toți acești pași, dar și cum trebuie asociată panta, unghiul de înclinație cu debitul apei.

Nu trebuie să existe nicio grijă vizavi de rezultatul final atunci când operațiunea este realizată de un expert. Indiferent de câte grade are unghiul de înclinație, acesta nu va intervi în niciun fel în design-ul băii. Mai exact, nu va arăta inestetic, ba chiar din contră, se va pierde în peisaj, creându-se astfel o iluzie optică de pardoseală complet plată.

Pe shop-einstal.ro se regăsesc și mai multe detalii despre sifoane de diferite tipuri. Echipa ne stă la dispoziție în cazul în care avem nevoie de și mai multe informații.

Tags: