Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eco-periscop, emisiune de mediu marca Editura Seneca și RFI România

Editura Seneca și RFI România lansează emisiunea „Eco-periscop” care intră în programul postului de radio în fiecare marți, de la ora 13.10. „Eco-periscop” este o emisiune de interviuri pe teme de mediu realizate de Anastasia Staicu. Primul interviu va fi difuzat marți, 3 martie.

Editura Seneca nu este doar prima editură verde din România, ci și o editură care face mai mult decât cărți de filosofie și de ecologie. Misiunea editurii de a informa și a conștientiza publicul cu privire la teme de mediu continuă cu parteneriatul incheiat cu RFI pentru lansarea emisiunii „Eco-periscop”.

Anastasia Staicu intervievează cercetători, analiști, artiști, activiști sau simpli cetățeni, voci libere care vorbesc despre dereglări climatice, poluare, defrișări, dispariții de specii, dar și despre orașe în tranziție, agro-ecologie, energii regenerabile.

Prima intervievată a emisiunii „Eco-periscop” este Irina Breniuc, activistă de mediu și practicantă a stilului de viață zero-deșeuri. Irina povestește atât despre măsuri concrete la nivel de municipalități pentru un oraș aproape zero deșeuri, cât și despre stilul de viață zero deșeuri, obiceiuri, rețete și sfaturi inspirate din cartea „Familia aproape zero deșeuri” editată de Editura Seneca. În edițiile următoare, le mai puteți auzi pe Roxana Bojariu, cercetătoare pe teme de climă, pe Anca Gheorghica de la Asociația “Mai bine” sau Bianca Mereuță, fondatoarea comunității „Ce le citim copiilor”.

Editura Seneca este prima editură verde din țara noastră. Folosind hârtie reciclată, utilizând tehnici de tipar responsabil și plantând copaci pentru fiecare tiraj de carte, editura economisește resurse cheie pentru viitorul nostru. 2 lei din prețul fiecărei cărți a editurii Seneca merg spre protejarea naturii. Surplusul de hârtie este transformat în semne de carte, cărți poștale sau carnețele.