Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus COVID-19 France Médias Monde se mobilizează pentru informarea publicului în 18 limbi

rfi.jpg

Image source: 
France Médias Monde

În contextul crizei sanitare mondiale, France Médias Monde și-a activat duminică planul de continuitate a activității pentru a-și putea realiza neîntrerupt misiunea esențială de informare a publicului de pe cele cinci continente, în 18 limbi, protejându-și în același timp angajații și colaboratorii.

Posturile RFI (în franceză și în alte 16 limbi), France 24 (în franceză, engleză, arabă și spaniolă) și Monte Carlo Doualiya (în arabă) își adaptează grilele de programe și ofertele digitale pentru a acorda prioritate știrilor și evoluției situației sanitare în Franța și în străinătate, cu ajutorul rețelelor de corespondenți din întreaga lume. Mesajele de conștientizare a „gesturilor barieră” și instrucțiunile de urmat sunt preluate și de posturile noastre. Ofertele noastre digitale în limba franceză difuzează informații utile pentru francezii care trăiesc în afara țării.  

 

Modificările de program

 

> RFI propune știri și jurnale la fiecare oră și își menține emisiunile interactive Priorité Santé, Appels sur l’actualité și Autour de la question care dau zilnic cuvântul ascultătorilor. Se adaugă o nouă emisiune zilnică Info coronavirus, cu difuzare de la 6:10 la 8:10 (ora Parisului) care își propune să-i informeze pe ascultători asupra stadiului răspândirii pandemiei în lume și să le reamintească instrucțiunile de respectat pentru a se proteja și a-i proteja pe ceilalți.

> RFI Romania își menține în timpul săptămânii programele de actualități Matinal, Zebra, RFI360 si 40 de minute. Emisiunile de dezbatere de la orele 17h30 vor fi înlocuite cu programe muzicale.

Actualitatea economică va fi analizata de Constantin Rudnițchi, seara, de la orele 19h, în locul emisiunilor care erau programate la acea oră.

Buletinele de știri sunt difuzate din ora în ora între 7h și 18h și respectiv între 10h și 15h în zilele de sâmbătă si duminică.

O parte din echipa redacțională va fi mult mai prezentă în această perioadă în mediul digital. Vă ținem la curent cu tot ce se întâmplă în tară și în lume pe www.rfi.ro sau prin aplicațiile de mobil RFI Romania (iPhone) si Pure Radio (android).

> France 24 propune la fiecare 30 de minute un bilanț complet al actualității franceze și internaționale precum și jurnalul Journal de l’Afrique la orele 21:45 și 22:45. Zilnic la ora 13:00, cronica Info ou Intox se concentrează pe informațiile false care circulă despre epidemie.

Informatii suplimentare la contact: 021 318 40 44 si office@rfi.ro.

 
Tags: