Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Seria teatrala online "INSTRUCȚIONAL PENTRU SINGURĂTATE"

Un concept PopUP Theatrics produs în România de Teatrul LUNI de la Green Hours are premiera pe 7,8,9 Iulie 2020

"INSTRUCȚIONAL PENTRU SINGURĂTATE" este o serie teatrală online interactivă în care participanții sunt instruiți în arta de a scoate ce este mai bun din propria singurătate.
Conceptul este 

Conceptul este creat de PopUP Theatrics, un parteneriat între artiștii Ana Mărgineanu (Statele Unite, România), Tamilla Woodard (Statele Unite) și Peca Ștefan (România, Germania). Ei realizează spectacole de teatru imersiv și site-specific inclusiv teatrul virtual, în colaborare cu artiști din toată lumea, având o experiență de un deceniu. Long Distance Affair, spectacolul lor construit exclusiv pe Skype, implicând peste 75 de artiști de pe cinci continente, a avut ediții în 2011 – New York, 2012 - Queretaro, Mexic, 2013- New York și Festivalul Fringe Edinburgh, Buenos Aires, 2014 – București, 2020 – Miami). Teatrul LUNI de la Green Hours produce prima ediție a INSTRUCȚIONALULUI PENTRU SINGURĂTATE, în premieră absolută în România.
Textele scrise de dramaturgul Peca Ștefan sunt inspirate dintr-un material documentar ce cuprinde mărturiile diferitilor artiști și spectatori de teatru care se confruntă cu singurătatea încă de dinaintea crizei Coronavirus și soluțiile lor practice și inventive în a face din singurătate o artă cu care poți trăi în fiecare zi.

Primele trei instrucționale, care îi au ca protagoniști pe actorii Marius Manole (101. Cum să te întâlnești cu tine însuți, r: France-Elena Damian), Katia Pascariu (102. Cum să dormi cât îți propui, r: Tamilla Woodard) si Matei Chioariu (103. Cum să rezolvi camerele singurătății, r: Ana Mărgineanu), oferă o meditație teatrală despre singurătate atunci când nu ne avem decât pe noi înșine. O „trusă de prim ajutor” utilizabilă în orice moment de singurătate. Cum te prinzi pe tine însuți? Cum te îmblânzești? Ce faci atunci când te pierzi pe tine însuți și cum faci să te pierzi atunci când ești prea greu de suportat pentru tine însuți? Aventurile pe care le poți avea cu tine însuți se adună, instrucțional după instrucțional, instructor după instructor, creând o hartă fragilă și poetică a vulnerabilității umane.

 

În Instrucționalul 101 vom învăța principiile fundamentale în procesul de îmblânzire a Ființei Bestii. Ne propunem să explorăm instrumentele de bază ale disciplinei, să observăm și să prindem cu gentilețe, să întâlnim și să reîntâlnim Fiiința Bestie inteligent și programatic.

 

În Instrucționalul 102 se vor explora fundamentele sleep planning-ului: stabilirea relației pe care o avem cu somnul nostru atunci când dormim singuri, pregătirea condițiilor de somn oriunde ne-am afla și distrugerea vinovăției asociate cu dormitul printr-un perfect control al unui instrument de bază – Cronometrul Interior.

 

 

Spectatorii pot participa la oricare dintre cele trei instuctionale transmise live.
Accesul se face numai online iar numărul de locuri la fiecare reprezentație este limitat.

Toate instrucțiunile sunt disponibile odată cu achiziționarea biletelor.
Biletele sunt disponibile la bilet.ro și costă 45 lei. Organizatorii recomandă achiziționarea Season Pass-ului/ Abonamentului în valoare de 120 de lei care oferă acces pentru o persoană la toate cele trei instrucționale. Abonamentul este disponibil aici.

*** Ne puteţi urmări pe:
fb.me/instructionalpentrusinguratate | www.popuptheatrics.com | www.instructionalpentrusinguratate.ro

https://www.facebook.com/green.hours/ | www.greenhours.ro |

Instrucțional pentru singurătate (EDIȚIA ÎNTÂI) este un proiect cultural finantat de Ministerul Culturii prin programul ACCES Online produs de Teatrul LUNI de la Green Hours (Asociația Green Hours) în parteneriat cu PopUP Theatrics, în premieră absolută. Manager proiect : Magda Săndulescu
Parteneri instituționali: Universitatea Națională de Artă Teatrală si Cinematografică"I.L. Caragiale"

Partener media principal: Radio Guerrilla

Parteneri media: Radio France Internationale (RFI) România, Cărturești, LiterNet.ro, Revista Scena.ro, The Institute, DOR.ro, Urban.ro
Despre Green Hours Jazz & Theatre Café
: Asociația GREEN HOURS a fost înființată în octombrie 2013, în ideea continuării și dezvoltării de pe poziția unui ONG dedicat și identificabil ca atare, a activităților artistice și culturale desfășurate neîntrerupt, cu începere din 1994, de clubul Green Hours. Au avut loc de-atunci, la sediul din Calea Victoriei Nr. 120 și în diverse deplasări în țară și în afara ei, aproximativ 3500 de concerte de jazz și tot atâtea reprezentații teatrale (între care cca. 100 producții și co-producții ale Teatrului LUNI).
Contact:
PopUP Thetarics | E-mail: [email protected]
Green Hours Jazz & Theatre Café | E-mail: [email protected]