Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lamia Beligan, cu extraordinarul Vivien Leigh: Ultima conferinţă de presă, revine la Atelier!

Începând de sâmbătă, 3 octombrie 2020, ora 20.00, spectacolul Vivien Leigh: Ultima conferinţă de presă se joacă din nou în sala unde a avut loc premiera de la TNB, la Atelier.

Vă invităm să vedeţi „Un recital al unei mari actrițe, cu o solidă școală a caligrafiei rostirii, cu o perfectă stăpânire a vocii, trupului, dar și cu acel ceva inefabil al inspiraţiei care-i vizitează pe cei aleși!" - aşa cum caracteriza maestrul Dan Grigore spectacolul interpretat de  Lamia Beligan, şi regizat de Liana Ceterchi.

„Vivien Leigh: Ultima Conferinţă de presă" este un demers artistic şi monografic izbutit, un tur de forţă în bună măsură captivant, interesant, surprinzător, un reuşit portret dramatic al uneia dintre cele mai misterioase şi magnetice figuri ale cinematografiei mondiale. O cuviincioasă dar curajoasă apropiere de cea care a fost Julieta, dar şi Cleopatra sau Lady Macbeth. O incursiune în timp, în vremurile de glorie nebună în care se trăia cu patimă şi se iubea până la capăt. Răzvana Niţă, Acta est Fabula.

Supranumită Viv, the world's darling, în interpretarea tulburătoare a Lamiei Beligan, marea actriţă retrăieşte acea perioadă magică a Hollywood-ului, pe care l-a iubit şi l-a detestat în acelaşi timp. Şi vă oferă, cu impertinenţă, umor, dragoste şi o periculoasă fragilitate, acest moment de intimitate, ultima ei conferinţă de presă.
 
„Eu nu sunt o stea de cinema – sunt o actriţă. Să fii un star de cinema reprezintă o viaţă atât de falsă, trăită doar pentru valori false şi pentru publicitate", declara Vivien Leigh, cea care a marcat scena şi ecranul secolului XX şi care continuă să fascineze şi azi spectatori de pe tot mapamondul.
 
Întreg spectacolul este o reușită deplină, comunică emoțional, devoalând permanenta fragilitate a artiştilor". Mădălina Dumitrache, Web Cultura.
 
Biletele se pot procura de la Casa de bilete, precum şi online -
https://www.mystage.ro/spectacole/vivien-leigh-ultima-conferinta-de-presa-838?af=57
Noile reguli de acces în teatru le găsiţi pe site-ul TNB: https://www.tnb.ro/ro/reguli-noi-pentru-spectatorii-de-teatru