Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O expoziție de excepție, începând de joi la Fundația Art Encounters

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Fundația Art Encounters și Centrul Cultural German Timișoara vă invită joi, 1 octombrie, începând cu ora 19:00, la vernisajul expoziției Harun Farocki – Ar trebui ca realitatea să înceapă, în prezența artistei și regizoarei Antje Ehmann, coautoarea unei părți semnificative din lucrările prezentate. 

Cu ocazia vernisajului, publicul va putea lua parte la o serie de tururi ghidate în expoziție, alături de Diana Marincu, curatoarea expoziției, Mona Petzek, directoarea Centrului Cultural German Timișoara, și Antje Ehmann. Cei prezenți vor avea șansa să descopere o selecție din filmele, video-urile și instalațiile lui Harun Farocki, unul dintre cei mai importanți cineaști germani, cunoscut datorită abordării experimentale a imaginii și a montajului, și mai ales a incursiunilor sale critice în micronarațiunile despre istorie, mentalități și realități politice. Tururile ghidate și vizitele în expoziție vor fi organizate în acord cu măsurile de distanțare socială. Programările se pot face online, pe www.artencounters.ro sau telefonic, cu mențiunea că, în cadrul tururilor ghidate, va exista un număr limitat de locuri disponibile și fără programare. 

Fundația Art Encounters este coorganizator al evenimentului de mare amploare Noaptea Albă a Galeriilor, care va avea loc anul acesta în format extins, pe durata unui întreg weekend. Începând de vineri, 2 octombrie, până duminică, 4 octombrie, expoziția Harun Farocki – Ar trebui ca realitatea să înceapă va putea fi vizitată la sediul Fundației Art Encounters până la miezul nopții. 

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 1 – 31 octombrie, la sediul Fundației Art Encounters din Timișoara, pe Bd. Take Ionescu 46C (Casa ISHO).

Evenimentul face parte din Programul Cultural pentru 2020 – Timișoara Capitală Europeană a Culturii.