Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Târgul de Sânmedru - de antichități țărănești - 23 – 25 octombrie 2020, între orele 10 și 18 Muzeul Național al Țăranului Român

afis_targul_de_sanmedru_online.jpg

Sursa imaginii: 
Muzeul Național al Țăranului Român

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă, începând de vineri, 23, până duminică, 25 octombrie 2020, între orele 10 și 18, la Târgul de Sânmedru – de antichități țărănești, la care vor participa aproximativ 40 de colecționari din toată țara cu lucruri vechi, de colecție. Puse unele lângă celelalte, obiectele prezentate la târg formează o poveste frumoasă și impresionantă din viața rurală, din vremuri care încep cu a fost odată ca niciodată”.

Vizitând acest târg, veți avea o imagine vie a ceea ce a însemnat gospodăria țărănească în ansamblul ei, invitându-vă să salvăm împreună obiectele de la uitare și degradare și să le reintroducem într-un circuit al civilizației urbane contemporane.

 

În cadrul târgului de la Muzeul Țăranului, veți putea admira și cumpăra:

- piese de costum țărănesc,

- țesături de interior (covoare, ștergare, fețe de pernă și fețe de masă),

- icoane pe lemn și pe sticlă, cruci, pristolnice, podoabe,

- mobilier crestat, pictat (lăzi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri),

- ceramică, donițe, vase din lemn, putinei, căuce,

- furci și roți de tors, fuse, vârtelnițe,

- felinare, ceasuri, candelabre, piulițe și râșnițe de alamă, dar și

- publicații socio-etnografice din perioada interbelică, bancnote vechi, timbre cu subiecte etnografice

 

Alături de anticari, Galeria de Artă Țărănească scoate în curte obiecte care mai de care mai încântătoare: haine de sărbătoare, ștergare din bumbac, scoarțe, lepedeie și fețe de masă; ploști, ulcioare, căni, farfurii; obiecte din lemn: linguri, casete, scaune; ouă încondeiate; icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, împletituri și alte meșteșuguri.

Vizitatorii sunt invitați să răsfoiască, să citească și să-și îmbogățească biblioteca cu publicațiile Muzeului: cărți cu teme etnologice, cărți-obiect, albume ori revista Martor.

De asemenea, îmbiem publicul cu prăjituri, turtă dulce, cozonaci și miere, dar și cu bragă sau țuică. Nu vor lipsi nici plantele de leac sau ghivecele cu flori.

 

Prețul biletului de intrare la târg: adulți - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor - 2 lei.