Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Schimbări în programul de evenimente al Fundației Art Encounters – noiembrie - decembrie 2020

gherasim_luca_le_prince_don_baltazar_carlos_1960.jpg

Image source: 
Fundația Art Encounters

Ca urmare a situației pandemice actuale din Franța și România, și implicit din pricina adoptării de noi restricții, suntem nevoiți să amânăm organizarea expoziției Infra-noir, plănuită în colaborare cu Centrul Pompidou din Paris și curatoriată de Mica Gherghescu. Expoziția va fi reluată în primăvara anului 2021, când sperăm ca acest eveniment de mare anvergură să se poată desfășura în cele mai bune condiții de siguranță sanitară, deopotrivă pentru public, organizatori și colaboratori. Ne dorim ca expoziția să aibă parte de vizibilitatea cuvenită și organizarea ei la o dată ulterioară să ne permită asigurarea accesului unui număr mai mare de vizitatori.

Din motivele menționate anterior, suntem nevoiți să amânăm, de asemenea, un alt eveniment mult așteptat, organizat în strânsă relație cu expoziția Infra-noir conferința despre suprarealismul românesc, susținută de Bernard Blistène, Directorul Centrului Pompidou din Paris, va avea loc tot în primăvara anului 2021.

În perioada următoare, în conjuncție cu expoziția Infra-noir, Fundația Art Encounters pregătește lansarea unei publicații, care are menirea de a introduce publicului tematica abordată în expoziție – diversitatea practicilor vizuale și a experimentelor poetice realizate de artiști suprarealiști români din generații diferite. Formatul publicației va fi unul cu totul special și va invita artiști contemporani să propună un insert artistic – Lea și Gheorghe Rasovszky în acest prim fascicol, iar reproduceri ale unor lucrări de Adrian Ghenie vor completa demersul teoretic al autorilor invitați.

Programul de toamnă al Fundației Art Encounters va continua cu o serie de evenimente reformulate și adaptate pentru mediul online. În perioada 20 – 30 noiembrie va avea loc cea de-a doua ediție a Școlii Curatoriale de Toamnă, un program internațional, organizat în colaborare cu Centrul Cultural Clujean, prin proiectul ECCA (The European Center for Contemporary Art). Tinerii curatori și critici de artă aleși în urma unui apel deschis vor participa, timp de 10 zile, la o serie de cursuri online susținute de profesioniști în domeniul artelor vizuale. Pe parcursul desfășurării Școlii curatoriale, cei interesați vor putea lua parte la conferințe deschise publicului, care vor fi transmise live pe platformele Fundației. Programul de mentorat online CAMPart, dedicat de asemenea tinerei scene de artă, va avea parte și de o a treia ediție, mai multe detalii urmând a fi publicate în curând.

Vă invităm să urmăriți activitatea Fundației Art Encounters pe website-ul nostru, www.artencounters.ro, și pe paginile noastre de facebook și instagram, pentru a rămâne la curent cu evenimentele, dar și cu oportunitățile care vin în sprijinul scenei de artă contemporană, într-o perioadă în care explorarea de noi forme de interacțiune și de colaborare este esențială.