Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Conferințe live pe Facebook în cadrul programului Școala curatorială de toamnă, ediția a II-a, <NEW NOW>

124927040_3725826697435883_1221136250144638140_o.jpg

Image source: 
Fundația Art Encounters

În perioada 20 – 30 noiembrie va avea loc Școala Curatorială de Toamnă <NEW NOW>, un program internațional, organizat de Fundația Art Encounters în colaborare cu Centrul Cultural Clujean, prin proiectul ECCA (The European Center for Contemporary Art), cu scopul de a crea o platformă de dialog, schimb de cunoaștere și învățare pentru tineri curatori. Programul se află anul acesta la cea de-a doua ediție, prima ediție având loc în 2019, la Cluj și Timișoara, în timpul Bienalei Art Encounters. Spre deosebire de prima ediție, Școala curatorială de toamnă <NEW NOW> se va desfășura exclusiv online, avându-l ca lider de curs pe curatorul Adrian Notz.

Programul Școlii curatoriale va include o serie de conferințe deschise publicului, care vor fi transmise live pe paginile de facebook ale organizatorilor, Fundația Art Encounters și Centrul Cultural Clujean. Conferințele vor avea loc în zilele de 20, 21 și 30 noiembrie și vor fi susținute de profesioniști de talie internațională în domeniul artelor vizuale precum Adrian Notz, Carlos Amorales, Zheng Bo, Tara Lasrado, Ibrahim Nehe, Joanna Warsza și Heba Y Amin. În cadrul sesiunii publice din data de 30 noiembrie, va avea loc o prezentare a rezultatelor Școlii curatoriale de anul acesta alături de participanți și Adrian Notz. Programul complet al conferințelor poate fi consultat pe pagina de facebook a evenimentului.

Participanții la Școala curatorială și publicul online se vor putea conecta cu artiști și curatori din întreaga lume, care le vor oferi informații despre bune practici de ieri și de azi și, de asemenea, posibile soluții la problemele cu care ne confruntăm, cu speranța de a răspunde la o întrebare simplă, dar foarte presantă: Unde și cum putem noi să ne implicăm sau poate arta să intervină?

În afara programului public de conferințe, tinerii curatori aleși în urma unui apel deschis vor participa, timp de 10 zile, la o serie de cursuri online și vor aborda subiecte controversate ce generează discursurile actuale ale artei, activismului și nu numai, încercând să ofere un punct de plecare pentru a construi o strategie și o viziune despre ce se poate face acum și în viitor.