Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cele mai așteptate 21 de cărți ale Grupului Editorial Corint pentru 2021

2020 a fost un altfel de an, cu provocări complet diferite, dar ne bucurăm că, deși a fost greu pentru toată lumea, iubitorii de lectură, mari și mici, au ales să călătorească în cărți și s-au putut delecta cu aventuri magice. 

Pentru ei, Grupul Editorial Corint are în pregătire pentru anul viitor o listă bogată de cărți de ficţiune şi non-ficţiune pentru toate vârstele și toate gusturile. Dintre acestea, vă prezentăm cele mai așteptate 21 de titluri care cu siguranță vor influenţa modul de gândire în 2021.

Din colecția Corint Istorie – Autori Români vă dezvăluim patru titluri pentru 2021.

Piano Man în Casa Războiului. Însemnări din Irak și Afganistan de Cătălin Gomboș. Este o carte de amintiri din perioada în care autorul, în prezent jurnalist la Radio România, a fost corespondent de război în timpul Războiului din Irak și a evenimentelor din Afganistan, din perioada 2003–2008.

Stalin și poporul rus… Democrație și dictatură în România contemporană de Gheorghe Onișoru. O lucrare monumentală, o adevărată „frescă” a României între anii 1918 și 1947, bazată pe documente inedite provenind de la Arhivele Naționale ale României și de la Arhiva Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, articole din presa timpului, memorii și jurnale, cele mai recente lucrări de specialitate din domeniu publicate de autori români și străini.

Ceaușescu și epoca sa și Faraoana, ambele de Lavinia Betea, sunt două biografii ale cuplului Ceaușescu, Elena și Nicolae. Lucrarea despre Elena Ceaușescu este prima biografie a „Tovarășei”. Autoarea este o bine-cunoscută specialistă în istoria regimului comunist, care a publicat o serie de interviuri cu foști demnitari de dinainte de 1989, precum și cărți din domeniul psihologiei politice.

Colecția Istorii Urbane ne aduce lucrarea Au fost odată două orașe. O paralelă între New Yorkul și Bucureștiul anilor 1900 de Mariana Neț. Este vorba despre o paralelă între orașele New York și București, realizată de doamna prof. univ. dr. Mariana Neț, specializată în studii culturale și mentalități. Autoarea caută asemănări și diferențe pentru perioada cuprinsă între 1865 și 1914.

Din colecția Corint Future ne vom delecta anul viitor cu Us vs. Them: The Failure of Globalism de Ian Bremmer. Conform Kirkus Reviews, cartea este „o analiză lucidă a fenomenelor concomitente Trump/Brexit şi un avertisment sumbru asupra viitorului... o carte provocatoare”. Ian Bremmer, profesor la New York University, editorialist la publicaţia Time şi preşedinte al Eurasia Group, explorează felul în care dezvoltările economice, politice şi tehnologice ale globalismului contribuie la divizarea popoarelor.

În colecția Corint Fiction, mult așteptată este o carte care a câștigat The Booker Prize în 2019. Girl. Woman. Other de Bernardine Evarist este un cântec de dragoste adresat Britaniei moderne și feminității de culoare. Romanul urmărește viețile a 12 personaje, majoritatea femei britanice de culoare, care povestesc despre familiile, prietenii și iubiții lor de-a lungul anilor și de-a latul Regatului. Un roman polifonic, plin de viață, vibrant contemporan, dinamic și irezistibil.

Colecția Leda Bazaar ne aduce, printre altele, romanul Daisy Jones & The Six de Taylor Jenkins Reid. O poveste cuceritoare despre ascensiunea fulgerătoare și destrămarea oarecum previzibilă a unei trupe rock în timpul zbuciumaților ani 1970. O poveste despre sex, droguri, rock’n’roll, dar și despre prețul succesului și sacrificiile pe care sunt nevoiți să le facă artiștii și familiile lor.

Din colecția Leda Edge dezvăluim acum doar patru romane delicioase ce vor fi publicate în 2021.

Aleșii de Veronica Roth este primul roman fantasy pentru adulți semnat de autoarea seriei „Divergent”. Ce se întâmplă cu eroii după ce salvează lumea? Cu cincisprezece ani în urmă, cinci adolescenți obișnuiți au fost aleși printr-o profeție să învingă o forță malefică nemaiîntâlnită, numită Întunecatul, care a aruncat în haos întreaga Americă de Nord, distrugând sute de orașe și curmând mii de vieți.

Good Girl, Bad Blood de Holly Jackson este al doilea volum al seriei „Crima perfectă”. Pip Fitz-Amobi a renunțat la ideea de a fi detectiv. Cu ajutorul prietenului ei, Ravi Singh, adolescenta a lansat un podcast despre cazul pe care l-au rezolvat împreună în urmă cu un an.

Chain of Gold de Cassandra Clare este primul volum al seriei „The Last Hours”. Un nou roman din universul vânătorilor de umbre, care continuă povestea din bine-cunoscuta serie „Dispozitive infernale”.

The Betrothed de Kiera Cass este un nou roman scris de autoarea seriei „Alegerea” – care va fi ecranizată în curând la Netflix.

Din colecția CorinTeens nominalizăm două romane foarte așteptate de iubitorii genului.

Sânge și miere de Shelby Mahurin este al doilea volum al seriei „Șarpe și porumbel”. Lou și Reid sunt din nou împreună. Dar, după ce au scăpat ca prin urechile acului de pumnalul lui Morgane, acum sunt vânați din toate părțile.

În Lovely War de Julie Berry, zeii țin în mâinile lor soarta și inimile a patru muritori. Povestea lor, pe care zeița Afrodita trebuie să o depene, altminteri va fi judecată pentru infidelitate pe Muntele Olimp, este plină de speranță și sensibilitate, de prejudecăți și pasiune.

La Corint Junior, în colecția Aventură și Mister, urmează să apară În roșu marțian de Christopher Swiedler. Cartea propune o aventură pe Marte, o provocare care ne scoate din spațiul confortabil de zi cu zi. O poveste despre supraviețuire, prietenie și tenacitate.

În aceeași colecție, Extraordinarele culori ale lui Auden Dare, romanul de debut al lui Zillah Bethel, este un fantasy emoționant, un regal imaginativ, o poveste detectivistică înțesată de pagini de știință, de poezie și de istorie care se topesc în detalii, indicii și răsturnări de situație neașteptate.

Addison Cooke și inelul destinului de Jonathan W. Stokes, al treilea volum al seriei Addison Cooke, ține la fel de sus ștacheta suspansului.

O altă carte mult așteptată la Corint Junior este Max Einstein: Salvează viitorul de James Patterson și Chris Grabenstein, a treia din serie.

Ice Wolves de Amie Kaufman, primul volum al seriei Elementals, este o carte plină de magie și de ființe fantastice, care-și schimbă forma și te țin captiv în pagină, unde confruntarea dintre haită și familie crește cu fiecare rând.

În The House On Hoarder Hill #1, Mikki Lish și Kelly Ngai rescriu Crăciunul într-o variantă delicios de neliniștitoare pentru o familie atipică, blocată într-o casă care emană magie.

În colecția Smart Age, The Kid Who Came From Space de Ross Welford propune o cursă fără precedent în care Ethan încearcă să-și recupereze sora, pe Tammy, dispărută în chip inexplicabil din satul lor din Northumberland.