Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Filmele de la Cinema Elvire Popesco, in casele dumneavoastra

Deși momentan nu putem să primim spectatorii în sala de cinema Elvire Popesco, ne dorim să le rămânem aproape, așa că am găsit o formulă să aducem filmele în casele lor!  Începând din noiembrie, programul online ELVIRE CHEZ VOUS propune în fiecare săptămână, de joi până duminică, o serie de proiecții virtuale, cât mai apropiate de experiența din cinema. Fiecare film este disponibil doar o seară și poate fi văzut de pe întreg teritoriul României.

Biletele se găsesc pe pagina Eventbook a cinematografului Elvire Popesco: https://eventbook.ro/program/elvirepopesco 
Puteți viziona filmele pe aceeași pagina, fără a instala un program suplimentar. 

Acesta este programul pe care vi-l propunem :  

ELVIRE CHEZ VOUS – FOCUS FRANCOFONIE– 26-28 MARTIE

VINERI, 2 APRILIE 
LES TRADUCTEURS / TRADUCĂTORII
Regia :  Régis Roinsard
Cu: Lambert Wilson, Olga Kurylenko, Riccardo Scamarcio, Sidse Babett Knudsen, Eduardo Noriega
Mystery, thriller - Franța, Belgia – 2019 - 1h45min VO FR ST RO
Sinopsis
Izolați într-un buncăr de lux, fără posibilitatea de a avea contact cu exteriorul, nouă traducători se reunesc pentru a lucra la ultima parte a unei trilogii de mare succes internațional. Atunci când primele 10 pagini ale manuscrisului top secret sunt publicate pe internet și un hacker anunță că dezvăluie și restul dacă nu i se plătește o sumă colosală, o întrebare obsedantă bântuie grupul: de unde s-au scurs informațiile?

SÂMBĂTĂ, 3 APRILIE
MARTIN EDEN 
Regia : Pietro Marcello
Cu: Luca Marinelli, Jessica Cressy, Denise Sardisco, Vincenzo Nemolato
Dramă - Italia, Franța – 2019 - 2h09min VO IT ST RO
Sinopsis
Când Martin Eden, un salahor cu origini modeste, o întâlnește pe Elena, fiica unei familii înstărite de industriași, este dragoste la prima vedere. Sofisticată și bine educată, Elena devine curând o obsesie pentru Martin, care speră că visul său de a deveni scriitor îl va ajuta să-și depășească condiția și să se căsătorească cu femeia pe care o iubește. Cu determinare și mari eforturi, Martin își propune să aibă parte de o educație pe care clasa socială din care face parte nu a avut-o. Găsind sprijin în persoana lui Russ Brissenden, un vechi prieten și intelectual de stânga, Martin ajunge curând în cercurile socialiste, conducându-și semenii către redeșteptare politică și anxietate distructivă, și intrând în conflict cu Elena și lumea burgheză din care aceasta face parte. 

Martin Eden, o adaptare modernă a romanului omonim al lui Jack London, a făcut parte din selecția Festivalului de Film de la Veneția 2019, unde Luca Marinelli a câștigat Cupa Volpi pentru Cel mai bun actor. 

DUMINICĂ, 4 APRILIE
PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU / PORTRETUL UNEI FEMEI ÎN FLĂCĂRI 
De: Céline Sciamma
Cu: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami
Dramă, Istoric – Franța – 2019 – 2h02 vo fr sub ro
Sinopsis:
1770. Marianne este o pictoriță angajată să realizeze portretul lui Héloïse, o tânără aristocrată întoarsă de curând de la mănăstire, pe care o așteaptă un mariaj nedorit. Héloïse se opune destinului și refuză să pozeze. De aceea, Marianne va fi nevoită să o picteze în secret. Introdusă în cercul ei ca însoțitoare, Marianne îşi petrece timpul privind-o...
Festivaluri și premii: Cannes 2019 - Premiul pentru Cel mai bun Scenariu, Golden Globes 2020, European Film Awards - Premiul pentru Cel mai bun Scenariu, Toronto 2019, San Sebastian 2019, BFI London 2019, The New York 2019, Hamburg 2019 - Art Cinema Award, Viennale 2019, Trofeul pentru Cea mai bună imagine la Premiile Cesar 2020