Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Opera Națională București inițiază un demers de solidaritate printre artiștii lirici din întreaga țară

În an Centenar pentru prima scenă lirică a țării și într-o perioadă extrem de dificilă pentru întreg sectorul cultural creativ din România, Opera Națională București dă startul unui șir de colaborări interinstituționale cu invitați din cadrul operelor din întreaga țară. Artiștii au astfel ocazia să se unească în semn de solidaritate pentru a păstra vie iubirea pentru arta lirică. 

Primul invitat care a răspuns afirmativ inițiativei noastre este tenorul Andrei Fermeșanu, Directorul Artistic al Operei Naționale Române Iași, pe care îl veți putea urmări în cadrul transmisiei online a operei în concert „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini începând de duminică, 25 aprilie, ora 19:00. Bilete disponibile pe https://tickets.operanb.ro/. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, iar biletele pot fi achiziționate până miercuri, 28 aprilie, ora 19:00.

Daniel Jinga, Directorul General Interimar, a povestit despre demersul inițiat de către Opera Națională București la apelul în solidaritate a soliștilor lirici în vederea unui schimb de experiențe artistice menite să bucure publicul spectator din întreaga țară.

(sursa: Opera Națională București)