Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ce băuturi alegeți pentru o masă în familie? Tipuri de vinuri potrivite în funcție de felurile de meniu

Mesele în familie sau alături de prieteni au întotdeauna un farmec aparte și de multe ori nu este nevoie de o ocazie specială pentru a-i aduna pe cei dragi laolaltă. Atmosfera, preparatele, dar și băuturile pe care alegeți să le serviți – toate reprezintă ingredientele-cheie care fac dintr-o masă organizată acasă un adevărat motiv de sărbatoare. (advertorial)

Dacă pentru preparatele alimentare ne putem baza pe supermarketuri sau pe serviciile de livrare la domiciliu, alegerea băuturilor potrivite este acum la fel de simplă: băuturile preferate sunt la un click distanță și pot ajunge direct la ușa dumneavoastră. De la lichior, vodcă și whisky, până la băuturi tradiționale, la vin, șampanie sau vin spumant – pe toate le găsiți la FineStore, magazin de băuturi online ce pune la dispoziția clienților săi mii de produse pentru toate gusturile și bugetele.

 

Aperitive cu surprize

Dacă alegeți să vă invitați prietenii la masă, puteți să îi surprindeți cu câteva cocktail-uri deosebite. Există rețete foarte simple la care puteți apela, iar pe FineStore.ro găsiți și pachete formate din băuturi și accesoriile de care aveți nevoie, precum pahare gradate, shakere și frapiere.

Pachetul Aperol Spritz, care conține o sticlă de Aperol și trei de Prosecco, este kit-ul perfect pentru un start reușit al serii. Dacă vreți să diversificați opțiunile, pachetul de cocktail Bloody Mary, cu vodkă, suc de roșii și Tabasco, este numai bun de achiziționat pentru a vă impresiona prietenii.

 

Ce vinuri alegeți în funcție de preparatele servite?

Odată ce ați trecut de aperitive, trebuie să puneți pe masă și vinuri potrivite în funcție de preparatele pe care le veți servi în continuare. Dacă alegeți preparate din carne de pui pentru o cină acasă, cel mai bine se va potrivi un vin alb sec sau demi-sec: Chardonnay, Sauvignon Blanc sau Riesling sunt alegerile cele mai inspirate în acest sens.

Vinul alb de Purcari este un amestec de Chardonnay, Pinot Grigio și Pinot Blanc, care se remarcă printr-un melanj complex de note fructate, învăluite în accente delicate de miere și condimente. Un vin seducător, numai bun pentru o reuniune de familie sau o seară în doi.

Carnea de porc se potriveste cel mai bine cu un vin roșu, sec, precum Feteasca Neagră sau Novac. Tot un vin roșu se potrivește și la preparatele din carne de vită. Vinul Negru de Purcari este o alegere foarte inspirată în acest sens, fiind supranumit și “regele vinurilor de Purcari”. Dacă vreți să impresionați pe cineva cu un vin, aceasta este alegerea ideală, deoarece se remarcă printr-un buchet inedit, intens și complex, așa cum îi stă bine unui vin roșu de cea mai bună calitate.

Peștele este sinonim cu vinurile albe seci, iar soiurile Chardonnay, Riesling, Fetească regală sau Sauvignon Blanc sunt foarte potrivite pentru a-i sta alături.

Pentru desert, vinurile dulci, albe sau rose sunt extrem de potrivite. Desigur că și un vin spumant se potrivește foarte bine alături de felurile dulci servite. Un vin spumant San Martino încheie perfect o masă în familie sau între prieteni și se potrivește atât cu o prajitură fină, cât și cu o porție de fructe proaspete.

 
 
Tags: