Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sala de cinema Elvire Popesco se redeschide pe 13 mai

Din 13 mai Institutul Francez din România redeschide porțile sălii de cinema Elvire Popescu și reia proiecţiile de film, respectând toate regulile de siguranţă sanitară şi de distanţare socială.

Deschiderea cinematografului de pe Bd. Dacia 77 are loc în prezența Excelenței Sale Doamna Laurence AUER, Ambasadoare a Franței în România, care va răspunde începând cu ora 18.30 întrebărilor jurnaliștilor.

Primul film din program este "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc", premiat cu Ursul de Aur la recenta ediție a Festivalului de Film de la Berlin, în regia lui Radu Jude. Unul dintre cei mai proeminenți cineaști ai noului val de cinema românesc, regizorul va fi omagiat, de altfel, anul acesta, la Festivalul Internațional de Film La Rochelle Cinéma din Franța.

Programul primelor proiecții este disponibil online pe: https://bit.ly/CinemaElvirePopesco. Pentru siguranța și sănătatea tuturor spectatorilor și a echipei cinematografului, locurile în sală sunt limitate; conform legislației în vigoare nu este permisă așezarea persoanelor una lângă alta.

Biletele pot fi achiziționate pe platforma online Eventbook sau la casieria cinematografului, deschisă cu o oră înaintea fiecărei proiecții.

Institutul Francez din România mulțumește publicului fidel care a făcut ca cinematograful său să fie, pentru al treilea an consecutiv, într-un context excepțional, cu restricții impuse de pandemie, cel mai frecventat cinema cu un singur ecran din România în 2020, cu peste 25.000 de spectatori. Tot în termeni de audienţă, în 2019, cinematograful Elvire Popesco s-a situat pe primul loc în rețeaua mondială a Institutelor Franceze, surclasându-le pe cele din Berlin și din Londra.