Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Scleroza multiplă în artă - Expoziție cu lucrări realizate de pacienți #MSconnections

afis_sma.jpg

Image source: 
AISM

Pe 27 mai, de la ora 13:30, Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple (AISM), în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, deschide porțile expoziției Scleroza Multiplă în artă. Lucrările sunt expuse în sala Media și sunt realizate de persoane cu scleroză multiplă. Intrarea este liberă. Toate lucrările sunt scoase la vânzare, iar banii strânși vor fi folosiți pentru proiecte destinate persoanelor cu această afecțiune.

„AISM este asociația care îi ajută pe pacienții cu scleroză multiplă să se recupereze cu ajutorul ergoterapiei (terapie ocupațională). Am început cu ateliere de modelat plastilină, am continuat cu desen, modelaj și acum, după mult timp, am ajuns la exprimarea SM prin pictură. De ce? Pentru că tot noi am introdus sintagma <<Nu lăsa scleroza multiplă să-ți pună limite>>”, spune Simona Tănase, președinte AISM.

 

Expoziția este deschisă până pe 6 iunie, iar programul evenimentului va fi următorul:

  • Joi, 27 mai, ora 13.30 – vernisajul expoziției și conferință de presă (cu invitați medici, pacienți și pictorița Rodica Negulescu)
  • Vineri, 28 mai, între orele 10-17 - întâlniri cu vizitatorii expoziției
  • Sâmbătă, 29 mai, ora 12 - întâlnire cu pacienții Asociației din București
  • Duminică, 30 mai, ora 12.00 - atelier de ergoterapie - învățăm să pictăm cu Constantin Kessler, profesor de arte vizuale și Ilina Schileru, artist
  • 01 iunie - 06 iunie, între orele 10.00-18.00 - întâlniri cu vizitatorii expoziției

 

„M-am alăturat acestui proiect din bucurie. Cred că fiecare dintre noi trebuie să găsească o formă creativă de a trece mai ușor peste situațiile grele și arta poate face acest lucru. Pictura, prin culorile ei, îți dă o stare de bine și te ajută să te detașezi de boală și să vezi în jur culoare și bucurie.”, spune Rodica Negulescu, pictor restaurator Muzeul Țăranului Român.

 
 
Tags: