Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


HerculaneProject lansează #IGotMarked, platformă de promovare și valorificare digitală a patrimoniului cultural al Băilor Herculane

lansare_igfb_post.png

Image source: 
Herculane Project

Om cu om salvăm patrimoniul...

#IGotMarked contribuie la salvarea și conservarea patrimoniului construit al Băilor Herculane, promovarea patrimoniului balnear al stațiunilor balneoclimaterice prin intermediul unui hibrid de evenimente culturale ce vor îmbina două teme – patrimoniul cultural și comunitatea culturală.

Mesajul principal al campaniei este că patrimoniul ocupă un loc important în memoria colectivă. Colectare de amintiri, evenimente digitale, giveaway-uri, dar și o serie de invitați surpriză vor sublinia felul în care fiecare dintre noi a fost marcat de patrimoniu.

“Proiectul este unul inovator deoarece în toate acțiunile acestuia este implicată comunitatea, atât cea locală, cât și cea turistică, iar acest lucru a fost pentru noi foarte important încă de la început”, spune Oana Chirilă, coordonator HerculaneProject. “Am fost foarte fericiți să câștigăm apelul de proiecte, fiindcă susținem conceptul de guvernanță participativă și ne dorim ca patrimoniul cultural să devină o prioritate la nivel național. Iar Băile Herculane merită o promovare pozitivă, ce are la bază resursele și oportunitățile de dezvoltare sustenabilă ale locului. “

Promovarea patrimoniului cultural reprezintă dovada respectului pentru identitatea fiecăruia dintre noi, pentru trecut, prezent dar mai ales pentru viitor”, spune Apostol Cristina, responsabil resurse umane al asociației.

Prin intermediul platformei digitale https://herculaneproject.ro/igotmarked/ dorim să implicăm în cadrul proiectului comunitatea care a fost marcată și are o legătură emoțională cu stațiunea. Așadar, timp de 30 zile colectăm amintiri, atât texte, cât și fotografii sau cărți poștale vechi cu ajutorul cărora vom reconstrui digital Baia Neptun, cel mai important monument de arhitectură balneară din România.