Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministerul Culturii a semnat contractul de finanțare pentru ediția jubiliară a Festivalului Internațional George Enescu

Ministerul Culturii a semnat luni, 14 iunie, contractul de finanțare pentru ediția jubiliară a Festivalului George Enescu, care va avea loc între 28 august și 26 septembrie, la București și în mai multe orașe din țară. 

Acest lucru permite avansarea demersurilor de organizare a Festivalului Enescu conform programului comunicat, care poate fi găsit aici. Alocarea finanțării pentru programul Festivalului Enescu 2021 a fost anunțată de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, în luna februarie 2021, iar ulterior Parlamentul a aprobat-o.

Peste 3500 de artiști străini și români vor participa la Festival, în condițiile în care evenimentul va avea o durată record de 4 săptămâni. Concertele se vor desfășura cu respectarea regulilor sanitare. Până pe 28 iunie, iubitorii muzicii care vor să aibă acces la abonamente se pot înscrie în loteria abonamentelor, la acest link: https://service.eventim.ro/loterie-festivalul-enescu-2021/. Tragerea la sorți va fi pe 1 iulie, iar câștigătorii vor avea 14 zile pentru a cumpăra abonamentele. Pe 19 iulie, se vor pune în vânzare biletele individuale.

Spre deosebire de celelalte ediții, Festivalul Enescu 2021 va trece printr-o serie de transformări și adaptări, pentru a face față provocărilor pandemiei. Cele 78 de concerte sunt organizate în patru serii:

Mari Orchestre ale Lumii (concerte desfășurate la Sala Palatului)

Concerte și Recitaluri (la Ateneul Român, după amiaza)

Muzica Secolului XXI (la Sala Radio)

Enescu și Contemporanii (concerte de dimineață, la Sala Auditorium)