Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


A treia ediție a Festivalului SoNoRo Musikland onorează prin muzică patrimoniul arhitectural din Transilvania

Cea de-a III-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 30 iulie – 8 august 2021, în câteva dintre cele mai frumoase sate și orașe din Transilvania: Brașov, Criș, Feldioara, Sighișoara, Prod, Meșendorf, Viscri și Măgura.

Dacă prima ediție SoNoRo Musikland s-a concentrat doar în zona bisericilor fortificate săsești, cea de-a doua ediție s-a extins și a inclus și concerte de tip de jamsession în case care au intrat în circuitul turistic din zonă – Meșendorf Gasthaus, Viscri 125 și Cross Country Farm din Prod. Acestea onorează moștenirea saxonă a vechilor case țărănești prin elemente de arhitectură integrate armonios în structura modernă a noilor spații.

Anul acesta Festivalul Musikland revine în locurile primelor ediții, dar adaugă și câteva edificii importante ale patrimoniului orașului Brașov și ale satelor din împrejurimi: Cetatea Feldioara, Casa Artiștilor din Măgura, Bastionul Țesătorilor și Filarmonica din Brașov.  În Brașov vor avea loc și două concerte în aer liber, în piețele Brassaï și Sf. Ioan, ambele zone pietonale câștigate de oraș în ultimii ani. 

Concertele Festivalului SoNoRo Musikland vor răsuna anul acesta și în Sighișoara, la Biserica din Deal și în Sala Barocă a Primăriei. De asemenea, publicul Musikland este invitat să descopere cu ajutorul muzicii și splendidul castel Bethlen din Criș.  

Printre muzicienii care vor concerta anul acesta la Festivalul SoNoRo Musikland se numără violoniștii Nicolas Dautricourt, Alexander Sitkovetsky, Ioana Goicea și Valentin Șerban, violiștii Răzvan Popovici și Peter Langgartner, violonceliștii Justus Grimm, Andrei Ioniță și Radu Nagy, pianistele Diana Ketler și Mara Dobrescu, precum și Miruna Nagy (harpă), Ion Bogdan Ștefănescu (flaut), Pablo Barragan Hernandez (clarinet) și Alberto Mesirca (chitară). 

„Iată că cel mai nou proiect SoNoRo ajunge deja la a III-a ediție! Suntem încântați că putem pune în valoare, prin contribuția noastră, superba zonă a Transilvaniei și moștenirea istorică și culturală pe care ne-au lăsat-o germanii. Trecutul acestei regiuni prinde viață din ce în ce mai mult și reverberează prin recrearea unor comunități și inițiative culturale în jurul unor monumente ignorate sau chiar părăsite. Muzica SoNoRo va ajunge la castele, cetăți, biserici fortificate, dar și în spații importante din orașul Brașov, prin intermediul concertelor susținute de 15 muzicieni de renume internațional; va fi, așadar, un regal al muzicii de cameră pentru un public local, național și internațional.” – declară Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo Musikland.

Accesul la concertele Festivalului SoNoRo Musikland este liber și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: [email protected] sau 0741.190.470.

Programul SoNoRo Musikland 2021 este următorul:

CONCERT DE DESCHIDERE – Vineri, 30 iulie 2021, ora 19:00, Bastionul Țesătorilor, Brașov
RĂSĂRIT – Sâmbătă, 31 iulie 2021, Castelul Bethlen, ora 18:00, Criș 
JAMSESSION – Sâmbătă, 31 iulie 2021, ora 21:00, Cross Country Farm, Prod
UN HOMME ET UNE FEMME – Duminică, 1 august 2021, ora 17:00, Cetatea Feldioara
LATE NIGHT CONCERT IN THE CHURCH – Duminică, 1 august 2021, ora 21:30, Biserica fortificată din Meșendorf
RONDUL DE NOAPTE – Luni, 2 august 2021, ora 18:00, Biserica din Deal, Sighișoara
JAMSESSION – Luni, 2 august 2021, ora 21:00, Gasthaus Meșendorf
CÂNTECELE NOASTRE – Marți, 3 august 2021, ora 19:00, Sala Barocă a Primăriei Municipiului Sighișoara
AMOROSO – Miercuri, 4 august 2021, ora 19:00, Biserica Fortificată, Viscri 
JAMSESSION – Miercuri, 4 august 2021, ora 21:30, Pensiunea Viscri 125, Viscri
APROAPE DE CER – Joi, 5 august 2021, ora 19:00, Casa Artiștilor, Măgura
JAMSESSION – Joi, 5 august 2021, ora 21:00, Casa Artiștilor, Măgura
A FEW OF MY FAVOURITE THINGS – Vineri, 6 august 2021, ora 19:30, Piața Brassai, Brașov
LES SPLENDEURS DE PARIS – Sâmbătă, 7 august 2021, ora 19:00, Filarmonica Brașov
FINALE – Duminică, 8 august 2021, ora 19:00, Piața Sf. Ioan, Brașov

 

Mai multe detalii și programul complet al Festivalulului SoNoRo Musikland sunt disponibile pe https://musikland.sonoro.ro/.