Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


4 metode simple de a economisi bani în timpul sărbătorilor (Advertorial)

Este ușor să fii cuprins de spiritul sărbătorilor și să ajungi să cheltuiești prea mult. Dar ideea de a oferi cele mai frumoase cadouri pentru cei dragi este de înțeles. De asemenea, nu trebuie să uiți că, mai târziu, aceste cheltuieli se vor resimți. Totuși, planificând din timp, economisind bani și respectând un buget, poți evita datorii și poți menține un echilibru financiar stabil și după sărbători.

Iată cum poți economisi bani în timpul sărbătorilor:

1. Stabilește un buget de vacanță

Dacă vrei să ții o evidență clară asupra cheltuielilor tale în acest sezon de sărbători, primul pas este să pui la punct un buget și să te ții de el.

Unii oameni încep să economisească devreme pentru sezonul sărbătorilor, profitând de cardurile de fidelitate pe care le au de la magazinele preferate, în timp ce alții optează pentru un ajutor financiar cum ar fi un credit cu buletinul.

Stabilește de la început cât poți cheltui pentru cadouri, decorațiuni, mâncare, călătorii și toate celelalte cheltuieli legate de vacanță. Și nu uita de lucruri mărunte, cum ar fi felicitările de sărbători și ambalajul.

2. Fă o listă de cumpărături

După ce ți-ai stabilit bugetul de vacanță, fă o listă cu toate persoanele cărora vrei să le cumperi cadouri: concentrează-te pe cât poți cheltui pe fiecare, nu pe ceea ce vrei să cumperi.

Dacă lista este prea lungă pentru bugetul tău, vezi ce poți elimina din ea. De multe ori, oamenii agreează între ei să nu-și mai facă schimb de cadouri, mai ales dacă știu că au deja tot ce le trebuie și își îndreaptă focusul către copii, aceștia fiind cei mai entuziasmați pentru cadourile materiale, în timp ce adulții prefera prezența celor dragi alături, nemaipunând accent pe lucrurile materiale

3. Plătește cash

O modalitate de a evita datoriile de sărbători este să plătești cash pentru tot. Odată ce bugetul de vacanță este finalizat, scoate acea sumă de bani și respectă planul pe care l-ai stabilit.

Odată ce banii au dispărut, ai terminat cumpărăturile.

Desigur, nu poți folosi numerar pentru cumpărături online. Aici poți seta o limită a cheltuilelilor de pe card, astfel încât soft-ul să nu-ți mai permită alte tranzacții.

4. Fii prudent cu cardurile de credit

Cardurile de credit sunt instrumente financiare utile, dar pot fi periculoase de Crăciun. Unii clienți cu carduri de credit ajung să aibă datorii pe nu le pot achita la timp.

Utilizează întotdeauna cardul care oferă cea mai mică rată sau dobândă. De asemenea, este o idee bună să urmărești cheltuielile făcute cu cardul de credit.

Ținând cont de aceste sfaturi, vei putea să treci peste sărbători fără datorii sau cheltuieli prea mari și te poți bucura în continuare de un buget consistent chiar și după această perioadă.