Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lansarea « Jeudis de la Francophonie » : Un ciclu de conferințe în limba franceză în fiecare ultima joi a lunii

Direcția Europa Centrală și de Est a Agenției Universitare a Francofoniei și Biblioteca Centrală Universitară Carol I lansează o serie de conferințe în limba franceză! Concepute pentru studenții de la cursurile universitare francofone, acestea sunt deschise tuturor francofililor.

În fiecare ultimă zi de joi a lunii, profesioniști din diverse domenii vor prezenta mediul lor de lucru, legăturile lor cu lumea francofonă și oportunitățile disponibile pentru studenți și tineri profesioniști. Aceste conferințe se doresc a fi un loc de întâlnire pentru discuții între comunitățile socio-economice, culturale, diplomatice și tineri.

Prima conferință va avea loc joi, 26 mai, la ora 17.00, în Aula BCU, în prezența doamnei Monica Jiman (CCSO al Pentalog) și a doamnei Adela Jansen (board advisor și associate professor, Druid).  Așteptăm cu nerăbdare să vă vedem!

Agenția Universitară a Francofoniei (AUF), creată în urmă cu 60 de ani, este astăzi prima rețea universitară din lume, cu peste 1 000 de membri: universități, școli prestigioase de învățământ superior și centre de cercetare din aproape 120 de țări. Dezvăluind geniul francofoniei științifice de pretutindeni în lume, AUF, organizație internațională nonprofit, este și o etichetă care poartă o viziune pentru o mai bună dezvoltare a sistemelor educaționale și universitare: “să gândim global francofonia științifică și să acționăm regional, respectând diversitatea”.

Biblioteca Centrală Universitară Carol este o structură complexă, compusă din sediul central, secția pedagogică "I.C. Petrescu" și 16 biblioteci filiale situate în cadrul Universității din București. Colecţiile de documente ale B.C.U. „Carol I” oferă posibilităţi de informare, studiu şi cercetare în toate domeniile cunoaşterii. Inaugurată la 14 martie 1895 ca Fundație Regală, B.C.U. "Carol I" asigură o continuitate dinamică tradițiilor culturale și educaționale care i-au marcat începuturile.

 

Contact presa: Josceline Andriamiarintsoa  – [email protected]
                          +40 741130 711      
                           Manager de comunicare, Direcția Europe Europa Centrală și de Est AUF

 
 
Tags: