Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Terapie prin dans și muzică în cadrul proiectului expozițional Love Lost, Bucharest

eveniment.jpg

Sursa imaginii: 
Andrei Burcea

Love Lost, Bucharest este o expoziție care propune un concept unic prin care pune în prim-plan poveștile de iubire și pierdere care trăiesc în propria noastră comunitate.   

Expoziția Love Lost, Bucharest poate fi vizitată gratuit până pe 10 iunie, de marți până vineri, în intervalul 16:00-20:00, și sâmbăta, între orele 14:00 și 18:00, la Galeria Strata, pe strada Parângului 76. În spațiul expozițional, vizitatorii vor descoperi zeci de povești despre nesiguranță, resemnare, suferință, abandon, asumare, recunoștință sau eliberare, sentimente care vin la pachet odată cu sfârșitul unor relații.

Ca parte a expoziției, vinerea viitoare are loc Beyond the Sunset, ultimul workshop din serie, organizat alături de două artiste cunoscute în zona de muzică și dans. Cosima Opârtan și Paula Dunker îi vor ghida pe participanți într-un atelier performativ care mizează pe puterea benefică a sunetului însoțit de practica corporală ghidată. Cele două artiste propun un atelier interactiv în care exercițiile de centrare se vor îmbina cu elemente de dans contemporan, cu scopul de a crea o conexiune între minte și corp. Participarea în cadrul atelierului este gratuită, în limita locurilor disponibile, și se face prin completarea următorului formular: https://forms.gle/PudBfNaD5QvNGsPT9. Workshop-ul are loc vineri, pe 10 iunie, între orele 20:30 și 23:30.  


Sursa imaginii: 
Lucian Varvaroi

Conceptul Love Lost a călătorit din Miami, unde este organizat de 6 ani și oferă locuitorilor un spațiu sigur în care aceștia și-au putut împărtăși bucăți din propriile experiențe, și a ajuns și la București. 

Expoziția din București a îmbinat implicarea locuitorilor care au fost invitați să își înscrie obiecte și povești despre dragostea pierdută, cu viziunea mai multor artiști emergenți asupra aceleiași teme, alături de atelierele și workshop-urile cu caracter creativ și terapeutic, care susțin procesul individual și colectiv de eliberare și vindecare.

Pe lângă workshop-ul de săptămâna viitoare, de la deschiderea expoziției și până în prezent, au mai fost organizate și alte ateliere care s-au focusat pe puterea terapeutică și vindecătoare a experiențelor comune:

  • Worksohp-ul despre iubire, pierdere și atașament din primsa psihologiei transgeneraționale susținut de psihoterapeutul Yolanda Crețescu în care participanții au analizat modul în care se raportează la suferință și pierdere. Ei au conștientizat tiparele și amprenta unică a acestor sentimente, formată în strânsă legătură cu relația pe care o avem cu părinții, rolul atribuit în familie și subconștientul colectiv a tot ceea ce au experimentat strămoșii noștri.


Sursa imaginii: 
Adi Bulboaca
  • Workshop-ul Return to Yourself, realizat de Hitesh, profesor de Yoga din India care predă în România de aproximativ 2 ani. Atelierul a început cu o discuție liberă despre atașament și a continuat cu tehnici de respirație și meditație. Participanții au învățat cum pot trece peste pierdere, anxietate și stres mai ușor.  


Sursa imaginii: 
Adi Bulboaca
  • Astăzi, Iulian Tănase în cadrul workshop-ului de Storytelling îi va învăța pe participanți cum să își contureze propriile povești într-un mod cât mai autentic și natural. 

 

Mai multe detalii despre proiect și programul de vizitare se regăsesc pe pagina: https://lovelost.co/event.    

Expoziția Love Lost, Bucharest este realizată de Asociația Arden și Galeria Strata, cu susținerea Amber și Oveit.