Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Editura Frontiera vă invită la cinema: Cartea și filmul ”Secretul lui Raul Taburin”, la Cinema ”Elvire Popesco”

raul_taburin-cinema-ifr.jpg

Sursa imaginii: 
Editura Frontiera

Editura Frontiera, alături de Institutului Francez și a Cinema ”Elvire Popesco”, vă invită sâmbătă, 17 septembrie, la o proiecție specială a filmului ”Secretul lui Raul Taburin” de Pierre Godeau. Filmul este recomandat pentru întreaga familie și are subtitrări în limba română.

Pelicula este inspirată din romanul grafic cu același nume scris și ilustrat de celebrul caricaturist Jean-Jacques Sempé și publicat de Editura Frontiera în acest an, cu sprijinul Institutului Francez. Evenimentul este deschis începând cu ora 10:00, incluzând și un stand de carte pentru copii, cu o selecție de autori francezi traduși și publicați de Editura Frontiera. Filmul va începe la ora 11:00.

SYNOPSIS ȘI TRAILER

Raul Taburin este cel mai renumit mecanic de biciclete din oraș. Și totuși, nu a învățat niciodată să meargă pe bicicletă! Așteptând să se dezlege secretul lui Taburin, descoperim amuzați că simpaticul mecanic nu este singurul personaj nesincer din orășelul Sin-Cereni și că o confesiune (cu advărat) sinceră te ajută să râzi iarăși din toată inima. Trailerul filmului poate fi vizionat aici.

DESPRE AUTOR

Sempé, scriitorul și ilustratorul cărții ”Secretul lui Raul Taburin”, a fost unul dintre marii caricaturiști francezi, cu o carieră extrem de prolifică în lumea grafică internațională. A scris și ilustrat peste 40 de cărți, traduse în 25 de limbi. A contribuit cu desenele sale, de-a lungul timpului, la reviste prestigioase din Franța și a ilustrat peste o sută de coperte pentru revista americană The New Yorker.

BILETE ȘI OFERTE

Biletele la eveniment pot fi achiziționate de aici: https://bit.ly/FilmulRaulTaburin. Intrarea la film este gratuită pentru primele 30 de perechi adult+copil care achiziționează o carte de la standul Editurii Frontiera din cadrul evenimentului.

DESPRE EDITURA FRONTIERA

Editura Frontiera publică autori importanți pentru copii din literatura universală și oferă, în același timp, spațiu creativ pentru autorii și ilustratorii români. Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.