Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


ENTR, proiectul media paneuropean pentru tineri, are și canal de TikTok

capture_tik_tok_entr.jpg

Sursa imaginii: 
Captura de ecran, entr_en TIkTok

Proiectul multilingvistic adresat tinerilor, demarat în martie 2021, a lansat pe 12 octombrie contul de TikTok în limba engleză.

Contul entr_en va fi dedicat utilizatorilor europeni cu vârste între 16 și 26 de ani, puțin mai tineri decât publicul căruia proiectul i se adresează pe Instagram, Facebook și YouTube (18-34 de ani).

Reprezentanți ai tuturor partenerilor ENTR – România (RFI România, G4 Media, Deutsche Welle în limba română), Franța (France Médias Monde), Germania (Deutsche Welle), Portugalia (RTP) și Polonia (RASP și onet) – vor oferi conținut cu caracter național și paneuropean precum și figuri recurente cu care utilizatorii să se poată identifica.

Canalul va scoate în evidență diferențele și asemănările culturale între țările europene și va prezenta o „Europă la scară mică”. Vor fi abordate și tematicile sociale și politice de actualitate cu impact asupra tinerilor.

Cristina Dobreanu, coordonatoarea ENTR Ro : „TikTok este plaforma nelipsită din telefoanele Generației Z, inclusiv în România. Lansarea canalului de TikTok în limba engleză e binevenit în familia ENTR și va pune accentul pe asemănările și deosebirile dintre noi, europenii, cu umor, dar aducând și explicații utile. Mai mult, arată o dată în plus cât de puternică este colaborarea între țările participante la proiectul ENTR”.

ENTR este finanțat de Uniunea Europeană și de ministerul german al afacerilor externe. Această inițiativă media își propune să promoveze schimburile între tinerii europeni și să întărească conștientizarea unei identități comune, evidențiind în același timp diversitatea perspectivelor la nivel european.

ENTR în limba română

https://entr.net/ro/ 

https://www.instagram.com/ro.entr/

https://www.youtube.com/c/roentr

https://www.facebook.com/ro.entr/