Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ruxandra Donose, invitată în spectacolul „Aida” pe scena Operei Naționale București, „Bărbierul din Sevilla” și „Motanul încălțat”, în programul aceleiași săptămâni

gala_aniversara_ruxandra_donose_30_7.jpg

Sursa imaginii: 
Opera Națională București

Cea de-a doua săptămână a lunii noiembrie aduce pe scena mare a Operei Naționale București două titluri de referință din repertoriul universal, opera „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini și opera „Aida” de Giuseppe Verdi, precum și spectacolul pentru copii cu opera „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu. 

Joi, 10 noiembrie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, conducerea muzicală Ciprian Teodorașcu. Regizorul Matteo Mazzoni prezintă o propunere inedită de spectacol, care îmbină tradiţia teatrului de operă clasic italian cu tendinţele contemporane din lumea artelor spectacolului, o paralelă interesantă între epoci şi stiluri, între mediul în care au apărut personajele şi lumea contemporană.

 

Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 18:30, va avea loc spectacolul cu opera „Aida” de Giuseppe Verdi, conducerea muzicală Tiberiu Soare. Pentru această reprezentație, publicul spectator o va putea urmări pe mezzosoprana Ruxandra Donose în rolul Amneris, în calitate de invitată a operei bucureștene. Spectacolul pus în scenă la Opera Națională București de către regizorul bulgar Plamen Kartalov, aduce în fața publicului o poveste de dragoste exotică într-un mod spectaculos, demn de marile montări de operă tradiționale. Plamen Kartalov și scenografa Viorica Petrovici, în colaborare cu Francisc Valkay, coregraful spectacolului, au reușit să recreeze pe scenă cadre de inspirație istorică, să reproducă aspectul grandios al monumentelor Egiptului antic, epoca în care se petrece acțiunea operei lui Giuseppe Verdi.

 

Duminică, 13 noiembrie, ora 11:00, vă invităm la spectacolul pentru copii cu opera „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu, conducerea muzicală Ciprian Teodorașcu. Povestea motanului năzdrăvan ce foloseşte nenumărate trucuri pentru a obţine putere, bogăţie şi mâna unei prinţese pentru stăpânul lui, i-a cucerit de-a lungul timpului nu doar pe regizorii de teatru şi film, ci şi pe compozitori care, pornind de la basmul lui Perrault, au scris lucrări de operă remarcabile.

 

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.