Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


”Hai, să vorbim despre viață” 12 și 23 februarie, de la ora 20:00, la Teatrul Național ”I. L. Caragiale” din București

foto_florin_ghioca1.jpg

Actrița Florentina Țilea în spectacolul ”Hai, să vorbim despre viață!” de Ana Sorina Corneanu, la TNB
Sursa imaginii: 
Florin Ghioca / TNB

În contextul în care, în plină explozie a comunicării și a interacțiunii sociale a survenit o pandemie care ne-a aruncat pe toți în izolare și ne-a închis în țarcuri mai largi sau mai strâmte, generând o uriașă masă de oameni  frustrați, cărora le-au fost luate sau, cel puțin amânate, planurile de viitor, aspirațiile, visele – personajul Gretei este emblematic.

Unii reacționează orientându-se spre o introspecție pentru care nu au avut timp până acum,  își pun întrebări mai mult sau mai puțin majore despre rostul lor în viață, aici și acum, formulează priorități, își clarifică niște opțiuni care le-ar putea schimba radical cursul vieții de până acum …Alții, asemenea Gretei, refuză să se supună unor coduri de comportament care nu li se potrivesc și optează să rămână liberi.

"Cea mai mare curiozitate a omului este cum va arăta viața lui, care-i va fi povestea… și dacă această poveste se va contopi cu un plan bine stabilit de ceilalți sau se va scutura de forme predefinite, dând frâu liber imprevizibilului. Nu putem ști dinainte cum anume ne vom purta, cum urmează să înaintăm în povestea noastră. Știm doar că fiecare pas făcut ne va apropia mai mult de înțelegerea comportamentului și deciziilor noastre.

Greta ne invită să participăm la spectacolul ei, al cărei dramaturg, regizor și actor al fiecărui rol este ea însăși. Acest spectacol ar trebui să o ajute să decidă în ce direcție să-și mâne povestea. Va porni ea în direcția în care se îndreaptă majoritatea oamenilor sau va reuși să formuleze, până spre finalul spectacolului, ceea ce la început doar simte – faptul că ea a pornit într-o altă direcție?" Zsuzsánna Kovács

”Hai, să vorbim despre viață!” de Ana Sorina Corneanu, regia Zsuzsánna Kovács. Un performance susținut de Florentina Țilea.

12 și 23 februarie, de la ora 20:00, la Sala Atelier a Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București. Mai multe informații și bilete online: https://www.tnb.ro/ro/hai-sa-vorbim-despre-viata