Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lamia Beligan, de 5 ani ne fascinează în"Vivien Leigh: Ultima conferință de presă"!

tnb.jpg

Lamia Beligan pe scena TNB
Sursa imaginii: 
Florin Ghioca / TNB

O formidabilă poveste de dragoste şi de artă privind viaţa şi cariera uneia dintre cele mai mari actriţe ale secolului XX, Vivien Leigh, se joacă la Teatrul Naţional din Bucureşti de 5 ani! Cu titlul Vivien Leigh: Ultima conferinţă de presă, monodrama - aparţinând tot unei actriţe, Marcy Lafferty - a dat naştere şi pe scena românească unui spectacol de neuitat, one-woman show de excepţie, interpretat cu măiestrie de Lamia Beligan.

Vivien Leigh: Ultima conferinţă de presă e un spectacol biografic. Viața lui Vivien Leigh privită retrospectiv nu are cum să-şi piardă fascinaţia, chiar dacă mai multe decenii ne despart de curgerea tumultoasă a fragilei sale existenţe.

Admirată de public, de cronicari, de numeroase personalităţi ale vieţii culturale, Lamia Beligan ni se înfăţişează asemenea unei flăcări ce arde cu intensitate şi îşi mută lumina dintr-o parte în alta a scenei, oferindu-ne o bucurie pentru suflet, dar şi un pretext de meditaţie cu mai multe înfăţişări.

Dacă veniţi la spectacol, veţi descoperi un suflet de Artist cu extraordinara sa poveste purtată pe aripile vântului de un destin ce i-a surâs generos, dar i-a şi rânjit, nebuneşte.

"Sunt doar două lucruri în viaţă pe care sunt sigură că le-aş repeta oricând, declara Vivien Leigh. Primul e că m-aş face actriţă. Cel de-al doilea - că m-aş mărita cu Laurence Olivier.

O tulburătoare poveste de viaţă, luminată de o extraordinară poveste de dragoste, o iubire ca-n filme, pe scena TNB! Un clocot de pasiune – aşa cum a fost viaţa uneia dintre cele mai iubite actriţe ale planetei.

În regia Lianei Ceterchi, spectacolul reprezintă şi o reconstituire emoționantă şi neaşteptată a ultimelor zile din viața marii artiste britanice.

Veniţi să vedeţi, pe 4 februarie, de la ora 20.00, la Sala Atelier a TNB.

Bilete găsiţi la Casa de bilete a teatrului, precum şi online, pe Bilet.ro.