Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un musical unic în Europa se joacă la TNB: Mașinăria, în regia lui Alexander Hausvater

masinaria_musicalul_3.jpg

Sursa imaginii: 
Florin Ghioca / TNB

Teatrul Național din București are în repertoriu un musical inedit, prezentat în premieră europeană, în regia cunoscutului Alexander Hausvater: „Mașinăria. Musicalul", o producție care aduce pe scena Sălii Studio ritmuri de jazz, operă, gospel și rock'n roll, dar și momente actoricești remarcabile.

Un asemenea spectacol complex se bucură de o distribuție pe măsură, din care fac parte actorii: Ioan Andrei Ionescu, Natalia Călin / Oana Berbec, Florentina Țilea / Medeea Marinescu, Monica Davidescu, Silviu Mircescu, Tomi Cristin, Silviu Biriș, Petre Ancuța, Istvan Teglaș, Iuliana Moise, Daniel Burcea și Fulvia Folosea. Scenografia care susține ingenios acest spectacol este semnată de Adina Mastalier. Muzica îi aparține lui Joshua Schmidt, iar conducător muzical este Mădălina Ene.

„Mașinăria. Musicalul" spune povestea unui funcționar, Domnul Zero, care se trezește concediat și înlocuit cu o mașinărie de calcul, deși spera la o promovare. După ce își ucide șeful și este condamnat la moarte prin electrocutare, Domnul Zero se trezește pe un tărâm de basm, poate chiar în Rai, unde o reîntâlnește pe Miss Daisy, de care se îndrăgostise în timpul vieții, în ciuda faptului că era căsătorit. Ce se întâmplă mai departe este rezervat doar celor care vin să vadă spectacolul. 

„Spectacolul se vrea o lecție în cântec și mișcare. El accentuează necesitatea omului modern de a  lupta împotriva tentației tehnologice, ca să ajungă la o înțelegere mai profundă a sinelui, a capacităților și a potențialului individual. E un semnal de alarmă. E o viziune apocaliptică. Ceea ce se întâmplă protagonistului, s-ar putea întâmpla fiecăruia dintre noi", spune regizorul Alexander Hausvater.

Următoarele reprezentații ale spectacolului „Mașinăria. Musicalul" sunt programate pe 8 și 21 februarie la Sala Studio a TNB. Biletele s-au pus în vânzare pe bilet.ro și la Casa de Bilete a Teatrului Național din București.