Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


„Giselle” și „Nabucco”, în cea de-a doua săptămână din martie pe scena ONB

giselle_2.jpg

”Giselle”, pe scena ONB...
Sursa imaginii: 
Opera Națională București

Cea de-a doua săptămână a lunii martie aduce pe scena Operei Naționale București două titluri importante din repertoriul clasic universal, spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam și spectacolul de operă „Nabucco” de Giuseppe Verdi.

Sâmbătă, 11 martie, ora 18:30, vă propunem spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam, conducerea muzicală Ciprian Teodorașcu. Considerat unul dintre marile balete romantice, „Giselle” a fost interpretat pentru prima oară la Paris în 1841. Producția modernă, de care publicul spectator se poate bucura pe toate scenele mari ale lumii, a fost coregrafată de Marius Petipa pentru baletul imperial.

Duminică, 12 martie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul cu opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi, conducerea muzicală Vlad Conta. Montarea este una dintre cele mai longevive creații din istoria Operei Naționale București. Pentru această producție, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciați creatori de spectacole din istoria teatrului liric românesc, obișnuit să lucreze cu ansambluri mari, a reușit să dea o personalitatea deosebită Corului, transformându-l într-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul său în teatrul antic.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.