Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


RFI România difuzează din luna iunie o nouă emisiune, „Antimitologia”

whatsapp_image_2023-06-07_at_15.19.48.jpeg

Sursa imaginii: 
RFI România

Istoricul Mădălin Hodor și Dragoș Mușat, jurnalist și producător, sunt cei care vor realiza și prezenta „Antimitologia”, de la ora 10 :15.

De luni până joi, subiectele abordate se vor concentra pe comunism: viața în comunism - de la admiterea la facultate, la cartela de alimente sau călătoriile în străinătate - și marile mituri ale acestei perioade - industria, egalitatea, ordinea publică, etc.

Vinerea, dialogul are ca temă actualitatea războiului din Ucraina și propune o incursiune în mitologia rusă de susținere a invaziei: responsabilitatea pentru Al Doilea Război Mondial, limba ucraineană, Marele Război pentru apărarea Patriei, pericolul invaziei dinspre vest, etc.

„Antimitologia este o emisiune care își propune să restabilească adevărul legat de epoca comunistă, cu cifre și fapte concrete. Ne propunem să demistificăm anumite mituri privind trecutul comunist, mituri care circulă astăzi atât în societate, cât și în media”, spune istoricul Mădălin Hodor.

Mădălin Hodor și Dragoș Mușat au deja o istorie a colaborării lor pe internet, cu zeci de emisiuni, sute de mii de vizualizări și o comunitate fidelă de mii de susținători online.

 

Despre RFI România

RFI România difuzează programe în română şi în franceză consacrate actualităţii, culturii şi francofoniei. Cu o echipă de 26 de persoane la Bucureşti şi doi jurnalişti la Paris, RFI România difuzează zilnic 13 ore de programe proprii. Postul emite în FM la Bucureşti, Iaşi, Craiova, Cluj, Sibiu, Timisoara şi Chişinău. Alte 60 de posturi de radio locale din ţară preiau o parte din programe.