Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ce poți face cu o freză unghii și care sunt caracteristicile sale

unghii.jpg

Sursa imaginii: 
EAD

Freza unghii oferă suficientă putere pentru a lucra atât pe unghiile naturale, cât și pe cele artificiale fără probleme și oferă rezultate foarte bune pentru realizarea manichiurii. 

O freză unghii este un ajutor practic de zi cu zi pentru toate cele care nu-și fac unghiile cu gel sau acrilice într-un salon de unghii, dar au suficientă experiență pentru a-și face manichiura singure acasă. Poți folosi aparatul pentru a-ți face manichiura și pedichiura mai ușor și în siguranță, decât cu foarfecele de unghii și alte instrumente. Practic, funcționarea unei freze de unghii este destul de necomplicată. Atașamentul dorit este pur și simplu introdus și dispozitivul este gata de utilizare. Dispozitivele de tăiere a unghiilor sunt probabil cele mai cunoscute de majoritatea femeilor de la salonul de manichiură. Cu toate acestea, există freze de unghii electrice practice și pentru uz privat. De la manichiură și pedichiură până la modelarea unghiilor artificiale și cu gel și îndepărtarea calusului, totul este posibil cu freza unghii

Freza unghii - Caracteristici

Unghiile sunt sensibile, iar greșelile pot avea consecințe dureroase și, în cel mai rău caz, permanente. Chiar dacă folosești dispozitivele doar pentru a-ți pili unghiile naturale, trebuie să lucrezi cu atenție, pentru a nu scurta accidental prea mult unghia. Pentru a găsi freza unghii potrivită pentru tine, trebuie mai întâi să te gândești când și pentru ce dorești să utilizezi dispozitivul. Dacă freza de unghii este folosită doar pentru a tăia si modela unghiile naturale, este suficient un dispozitiv cu viteză redusă. Dacă lucrezi cu unghii artificiale, este mai bine să alegi un model mai puternic, cu 30.000 până la 35.000 de rotații pe minut, conform nailsup.

Modul în care freza unghii este alimentată este, de asemenea, un aspect important. Majoritatea modelelor sunt alimentate fie prin rețea, fie prin cablu USB. Există însă și dispozitive care funcționează cu baterii și acumulatori. Dacă vrei să folosești freza unghii de exemplu în vacanță, un model fără fir poate fi mai practic. Cu toate acestea, dispozitivul alimentat cu baterie este mai greu decât modelul cu fir, ceea ce are și un impact negativ asupra manevrării.  Dacă vrei să folosești freza de unghii doar acasă, poți lua în considerare și un model cu stație de bază. Deși acestea ocupă mai mult spațiu, sunt destul de practice pentru că poți pune freza de unghii acolo când nu ai nevoie de ea. Unele stații oferă și un loc pentru duzele incluse.

Alte caracteristici utile includ controlul vitezei și opțiunea de a schimba direcția de rulare a tăietorului de unghii. Este bine să poți lucra cu mai puține rotații pe minut, mai ales când lucrezi pe zone sensibile sau vrei să te asiguri că nu frezezi prea mult.

Freza unghii - Duze

Fiecare freză de unghii vine cu un set de accesorii cu forme diferite, care au funcții diferite. Duza foarte subțire, este perfectă pentru lucrări fine și se folosește, de exemplu, la pilirea colțurilor unghiilor. Poți prelucra cu ea chiar și partea inferioară a unghiei. Modelul con este folosit pentru a tăia pereții laterali ai unghiei și cuticulele. Modelul mai lat are un vârf rotunjit și poate fi folosit și pentru a îndepărta cuticulele în exces. Cu toate acestea, este folosit în primul rând pentru a elimina denivelările din zona marginii unghiei pentru a crea o suprafață cât mai netedă. Modelul cilindru poate fi utilizat pentru a lustrui suprafața unghiei, pentru a îndepărta oja și unghiile artificiale. Desigur că există mult mai multe tipuri de duze și fiecare este destinată pentru un anumit tip de lucru.