Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eurosfat, forumul cu privire la europarlamentare, in 7 aprilie, la Palatul Parlamentului

eurosfat_2014.png

Eurosfat 2014

Asociația Europuls și Centrul Român de Politici Europene (CRPE) anunță începerea înscrierilor pentru evenimentul EUROSFAT care va avea loc în data de 7 Aprilie 2014, la Palatul Parlamentului din București.

EUROSFAT este forumul anual dedicat dezbaterilor pe teme europene. Scopul evenimentului este de a reuni reprezentantii politici, mediul de afaceri, societatea civilă și cetățenii interesați pentru a contura pozițiile dar şi așteptările pe care aceștia le au față de Uniunea Europeană.

În preajma alegerilor europene, cei care activează în domeniul politicilor europene sunt invitați să realizeze un bilanț al ultimilor ani și să enunțe recomandări pentru noii europarlamentari și pentru noua Comisie Europeană. Candidații la alegerile europene vor fi prezenți în cadrul unor dezbateri speciale pentru a răspunde întrebărilor societății civile cu privire la forma și conținutul angajamentului lor european. EUROSFAT 2014 va consta din două reuniuni plenare și din şase ateliere. Reuniunea plenară de deschidere va avea ca temă centrală alegerile europene şi modalităţile de ameliorare a procesului electoral, în timp ce reuniunea plenară de închidere va constitui o dezbatere între lideri ai partidelor politice europene. Acestia vor avea șansa sa își prezinte viziune despre viitorul UE, în contextul alegerilor europene şi al alegerii unui nou Președinte al Comisiei Europene. Printre invitaţii confirmaţi se numără Guy Verhofstadt, Preşedintele ALDE şi candidat desemnat la Preşedinţia Comisiei Europene precum şi Comisarul European Dacian Cioloş.

Atelierele EUROSFAT 2014 se vor grupa în dezbateri cu candidați și dezbateri cu experți. Dezbaterile cu candidați vor urmări să aducă în prim plan viziunile și programele politice ale candidaţilor români care se vor confrunta în campania pentru alegerile europarlamentare. Pe de altă parte, dezbaterile cu experți vor oferi aportul societății civile și al experților în politici publice la anumite probleme specifice care vizează poziționarea României în cadrul Uniunii Europene.

EUROSFAT 2014 este organizat de Europuls şi Centrul Român de Politici Europene sub înaltul patronaj al Parlamentului European, Preşedinţiei elene a Consiliului UE şi a Camerei Deputaţilor iar printre partenerii forumului se numără Fundaţia Friedrich Ebert, Ambasadele Olandei, Germaniei, Greciei, Austriei şi Irlandei la Bucureşti, Fundaţia Konrad Adenauer - Programul Statul de Drept Europa de Sud Est, Institutul Aspen România, Centrul de Resurse pentru Participare Publică, RFI România, Money Channel, Adevărul, Contributors.ro, Dilema Veche.

Pentru mai multe detalii: www.eurosfat.ro sau contact@eurosfat.ro