Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cities of Tomorrow #3: Hamburg - New York - București

cot3_web_poster_f9_zepp.png

Cities of Tomorrow #3

A 3-a ediție a forumului international Cities of Tomorrow este dedicată mobilității și aduce împreună personalități de top din business, arhitectură și administrație, precum Prof. Jörn Walter – șef urbanism al orașului Hamburg, Dr. Ing. Michael Horodniceanu – președinte al MTA Capital Construction, Ivan Patzaichin - președinte al Asociaţiei Mila 23, Arh. Eugen Pănescu – partener fondator Planwerk Cluj, Teodor Frolu – director Space Syntax România, Marcin Łapiński - Președinte Skanska Property Romania, Arh. Șerban Ţigănaș - Președintele OAR.

A 3-a ediție a forumului international Cities of Tomorrow va avea loc pe 24 martie 2015, ora 9:00 la Hotel Crowne Plaza, București.

Modelul Hamburg

Prof. Jörn Walter, directorul de planificare urbană al orașului Hamburg ne va vorbi despre utilizarea eficientă a terenurilor, mobilitate durabilă si alte detalii cheie care-au făcut din „orașul drumurilor scurte și atractive“ una dintre cele mai dinamice metropole ale Uniunii Europene și punct de atracție pentru numeroase companii internaționale, instituții și specialiști din toate țările. Orașul Hamburg nu s-a extins pe terenurile agricole de la periferie ci a reciclat zona portuară din interiorul acestuia. HafenCity Hamburg (Orașul Port) a absorbit creșterea cu circa 40% a orașului și a definit un nou standard de excelență în dezvoltarea urbană.

New York: mobilitate, business și viziuni

Prof. Michael Horodniceanu ne onorează cu prezența sa în calitate de key-speaker la Cities of Tomorrow # 3. Expert internațional în domeniul infrastructurii de transport (atât în domeniul public cât și în cel privat) și fost Traffic Commissioner al statului New York, profesorul Horodniceanu coordonează astăzi, în calitate de președinte al MTA Capital Construction proiecte de peste 20 de miliarde de dolari. Abordarea sa nu este niciodată strict tehnică, luând în conisderare aspectele dezvoltării urbane, economice și sociale iar operațiunile sale devin modele în domeniu.  Suntem

Moblitate inteligentă, cu un multiplu campion olimpic

Ivan Patzaichin va expune în panelul central posibilitățile de recuperare și valorizare a cursurilor de apă, precum și programul complex de regenerare ecologică, economică și socială a Deltei. Programul original și de succes  aduce împreună turismul responsabil, prezervarea culturală, evenimentele publice, designul de transport dar și vestimentar, arhitectura și strategiile de dezvoltare.

Programul complet al forumului – aici

Eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană și Zeppelin

Pentru participare vă invităm să vă înscrieți la: rumaenien.ahk.de