Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Prin Bucureştii lui Mircea Eliade - traseu cultural pietonal

prin_bucurestii_lui_mircea_eliade.jpg

Prin Bucureştii lui Mircea Eliade - traseu cultural pietonal

Sâmbătă, 28 martie, de la ora 17.00, ARCEN - Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate invită bucureștenii la un nou traseu - cultural pietonal, care va aduce în atenție o zonă reper pentru Bucureștii începutului de secol XX.

Traseul „Prin Bucureștii lui Mircea Eliade” se va desfășura în fiecare sâmbătă și duminică, în perioada 28 martie – 5 aprilie, de la ora 17.00, în perimetrul străzilor: Mântuleasa – Romulus - Popa Soare - Dimineții - Pictor Romano - Sf. Ștefan – Plantelor – Negustori - Dumitru Stăniloae - Calea Moșilor - Sfinților, având ca punct de pornire Biserica Mântuleasa (str. Mântuleasa, nr. 20) și punct final pe str. Radu Cristian.

Traseul - cultural ARCEN aduce pentru prima dată în fața publicului o serie de elemente de mitologie urbană (tramvaiul, liftul, fereastra, podul și pivnița, scara și trăsura), toate preluate din literatura fantastică a lui Mircea Eliade.

Traseul „Prin Bucureștii lui Mircea Eliade” cuprinde istoria și poveștile mahalalelor Negustori, Sfinților, Mântuleasa și Vergului, legătura acestor locuri cu Mircea Eliade – casa cu mansardă, Școala Mântuleasa, Foișorul de Foc, casa lui Mircea Vulcănescu – dar și istoria prezenței personajelor lui Mircea Eliade în acest spațiu „încărcat de semne magice”.

Traseul - cultural ARCEN se dorește a fi o alternativă pietonală a Capitalei, un traseu care valorifică patrimoniul construit și imaterial al Bucureștilor și care contribuie la salvarea memoriei orașului.

Participarea la traseul „Prin Bucureștii lui Mircea Eliade” este gratuită.