Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Spectacol: Panică, la Teatrul Nottara

panica1.jpg

Spectacol de teatru: Panică la Nottara

Teatrul Nottara a prezentat joi, 30 ianuarie, premiera oficială a spectacolului Panică de Mika Myllyaho (traducerea: Cristina Toma), în regia lui Theodor-Cristian Popescu şi scenografia semnată de Cosmin Florea.

Protagonişti, în această montare plină de vitalitate și consistență, sunt: Vlad Zamfirescu, Alexandru Jitea, Gabriel Răuță, care fac din dialogul scenic un tur de forţă actoricească.

Cu subtitlul „trei bărbaţi pe punctul de a ceda psihic”, textul dramaturgului contemporan finlandez este o subtilă comedie psihologică, cu personaje foarte bine conturate.Trei bărbaţi, prieteni din copilărie, luptă cu criza vârstei mijlocii, cu problemele profesionale şi sentimentale care îi macină.

Mihaela Dedeoglu în dialog cu actorul Vlad Zamfirescu

AscultăDownload

Timpul pe care îl petrec împreună îi ajută să se regăsească pe ei înșiși. Prietenia le oferă posibilitatea să-și spună adevărul în față, fără menajamente. Panica este neliniștea lor interioară, care răbufnește sub forma unor jocuri, dure la prima vedere, propuse în speranţa exorcizării tuturor fricilor și neîmplinirilor. În ciuda titlului, montarea este încărcată cu umor, menit să îndemne publicul la o privire obiectivă asupra sinelui, printre zâmbete sau hohote de râs.

Panică a fost scrisă în 2005 şi montată chiar de autor, în calitate de regizor, la GroupTheatre din Helsinki. Din toamna anului 2010, Mika Myllyaho este Director general al Teatrului Naţional din capitala finlandeză, precum şi unul dintre cei mai importanţi regizori. Piesele sale sunt apreciate atât de specialişti, cât şi de public, pentru care sunt foarte atractive prin umorul pe care-l conţin, oferind totodată experienţe teatrale puternice şi complexe.