Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tinere talente în domeniul criticii de film în juriul Révélation France 4 la Cannes

prix_revelation_france_4_2013.jpg

Prix Révélation France 4 2013

Criticii de film tineri din România sunt invitați să candideze pentru a face parte din juriul Révélation France 4  ṣi a participa la următoarea ediţie a Semaine de la critique din cadrul  Festivalului de la Cannes. Selecția este organizată de Sǎptǎmâna Criticii în colaborare cu Institutul Francez şi Institutul Cultural Român. 

Candidatul selectat va fi invitat la Festivalul de la Cannes pentru a avea un contact direct cu practica jurnalismului de cinema. Alături de colegi din Argentina, Franța și Mexic, criticul român va face parte dintr-un juriu care, prezidat de un regizor, va decerna Premiul Révélation France 4 unuia dintre cele şapte filme în competiție. Ghidați de un coordonator editorial, cei patru tineri critici vor difuza informații despre peliculele selectate în Semaine de la Critique  pe  canalele lor curente (bloguri, site-uri, reviste de specialitate).

Sǎptǎmâna Criticii s-a dedicat, de la începuturile sale, descoperirii tinerelor talente în cinema. Creatǎ de Sindicatul francez al Criticii de Cinema în 1962, secțiunea onorează prima ṣi a doua operǎ a cineaṣtilor din întreaga lume. În decursul timpului, la Semaine a distins cineaṣti precum Bernardo Bertolucci, Ken Loach, Wong Kar-Wai, Jacques Audiard, Guillermo del Toro, François Ozon, Alejandro Gonzales Iñárritu, Gaspar Noé sau, mai recent, Rebecca Zlotowski, Valérie Donzelli ṣi Jeff Nichols.