Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ziua Internațională a Femeii la Universitatea din București

Cu ocazia Zilei internaționale a femeii, lectorii de limbă franceză de la Universitatea din București organizează o după-amiază de conferințe, dezbateri și schimburi despre condiția femeii în România în prezent. De asemenea, studenții francofoni sunt invitați să participe la concursul de articole de presă cu tema: « a fi femeie astăzi în România ».

Aceste activități urmăresc să promoveze dezbaterile și schimburile de experiență, în limba franceză, cu privire la discriminare și egalitate. Scopul este de a-i sensibiliza pe studenți în legătură cu egalitatea de drepturi între femei și bărbați și de a-i informa despre instituțiile, dispozitivele juridice și politicile publice de egalitate de gen.

Sunt invitați să participe specialiști în egalitatea de gen și experți care lucrează pentru eliminarea discriminării femeilor.

Studenții pot să consulte regulamentul concursului de articole de presă pe site-ul http://droitdelafemmeenroumanie.wordpress.com

Termenul limită de trimitere a articolelor este 1 martie 2014. Concursul are ca premii o călătorie în Franța și una în Belgia. La ceremonia de decernare a premiilor va participa și Delegatul Valoniei-Bruxelles și Președintele GADIF, Benoit Rutten, precum și ambasadori, membri ai GADIF.