Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Spectacolul Camera 0001|Fabrica de vise şi proiecţia filmului Silent Places @CNDB

fabrica_de_vise_simona_deaconescu.jpg

Fabrica de vise Simona Deaconescu

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) prezintă duminică 9 martie, începând cu ora 19.30 spectacolul Camera 0001|Fabrica de vise coregrafiat de Simona Deaconescu. Spectacolul este urmat de proiecţia filmului Silent Places realizat de Simona Deaconescu în colaborare cu directorul de imagine Oleg Mutu.

...m-am vindecat cu adevărat de melancolie urmărind spectacolul realizat de Simona Deaconescu, Camera 0001/ Fabrica de vise, prezentat la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. Contrastul cu ce văzusem anterior, m-a ajutat să-mi reamintesc ce mare influenţă are asupra spectatorului participarea la o creaţie de calitate, care îl revigorează, în primul raind spiritual, dar şi ca stare de bine, generală...” Liana Tugearu România Literară 
 
Fericirea şi-a schimbat domiciliul - nu mai e de găsit în Strada Speranţei, la parter. Poate stătea  acolo doar cu viză de flotant sau poate aşa e ea, nestatornică. În Camera 0001[ ...] fericirea îşi alege singură rolurile. Prinşi într-un miraj al propriilor iluzii, dansatorii oscilează constant între vis şi realitate, călcând adesea în ”pătratul fericirii”, bucată a unui şotron imaginar în care cercurile şi toate recurenţele au fost anihilate. Tot ce a rămas e liniar, cursiv şi singurele sinusoide aparţin trupurilor mercenare.” 
Maria Comandasu postmodern.ro
 
„Iată că se poate! Pentru cine încă nu crede că dansul cu adevărat valoros mai are o şansă reală să aibă un public numeros. Şi iată că se poate să dansăm. Frumos, curat, variat, versatil, emoţionant, sincer, intens.” Roxana Marin 
redballerina.com

 

CAMERA 0001|FABRICA DE VISE

Coregrafie: Simona Deaconescu

Dansatori: Răzvan Stoian, Denis Bolborea, Irina Ştefan, Alexandra Balasoiu, Vlad Merariu, Simona Deaconescu

Videografica: Codrin Iftodi

Muzica: Rolf Ono

Concept lumini: Cătălin Nicolescu

 

 

 

Filmul Silent Places este realizat de Simona Deaconescu în colaborare cu directorul de imagine Oleg Mutu, iar coloana sonoră îi aparţine compozitorului Cari Baczo Tibor. 

| corpurile marcate de gânduri interioare pe un teren arid, infinit

| o propunere în care filmul nu ilustrează dansul ci îl interpretează

| 5 personaje dansează, un al şaselea răspunde generând imagini încărcate de sens

Un moment de întâlnire dintre două priviri se transformă într-o poezie a clipei, o buclă temporală în care se întind emoţiile la maximum. Lirismul, tensiunea şi neaşteptatul unor momente de îmbujorare, de încruntare, de ciocnire accidentală nasc o poveste spusă din interior spre exterior.

 

Regie şi coregrafie: Simona Deaconescu

Director de imagine: Oleg Mutu

Producător: Anamaria Antoci

Muzica: Cari Baczo-Tibor

Editor: Codrin Iftodi

Dansatori: Simona Deaconescu, Alexandra Balasoiu, Dragoş Istvan Roşu, Răzvan Stoian, Irina Ştefan

O producţie realizată în cadrul proiectului Camera 0001.Fabrica de vise, în co-productie cu STALKER FILM şi SOMNIA FILM, finanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional, cu sprijinul Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, Cinelabs Romainia, Raza Studio, Stage&Studio. 

Camera 0001.Fabrica de Vise şi filmul Silent Places sunt finanţate de Administraţia Fondului Cultural Naţional, în parteneriat cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti în cadrul programului curatorial Cartierul de Dans al Asociaţiei Secţia de Coregrafie. 

 

Biletele se pun în vânzare cu o oră înainte de începerea spectacolelor. Preţul unui bilet este de 25 lei.

Preţul unui bilet redus pentru profesionişti, elevi, studenţi, pensionari este de 15 lei.