Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lansare de carte: Ziua cea mai albă

invitatia_humanitas_andreea_nanu.jpg

Lansare de carte: Ziua cea mai albă

Librăria Humanitas de la Cişmigiu vă invită duminică, 9 martie, ora 18.00, la lansarea volumului de debut a Andreei Nanu - Ziua cea mai albă.

Evenimentul se anunţă a fi o celebrare a frumuseţii prin cuvinte, prin ceea ce extensiile noastre sufleteşti ne pot ajuta să trăim acolo unde cuvintele se termină şi unde începe Ziua cea mai albă. Romanul apărut la editura Eikon și prefațat de doamna Antoaneta Ralian este primul volum al unei tetralogii, inspirat de lupta lui Iacob cu Îngerul, o metaforă pentru viața fiecăruia dintre noi. Cartea poate să atragă cititorii prin schimbarea de ton pe care o propune în peisajul literaturii actuale, o revenire la o proză densă, lirică, în care povestea își recapătă noblețea de odinioară.

Invitaţi, alături de autoare: Dan C. Mihăilescu, Daniel Cristea-Enache, Dumitru Avakian, Răzvan Popovici, Valentin Ajder. Moderatorul serii este Teodora Stanciu. 

"O carte de debut este întotdeauna înconjurată de o aură de mister. Ce lucru nou poate să spună  un tânăr autor într-o literatură în care, pare-se, s-a spus totul? Ei bine, Andreea Nanu are de spus în cartea ei mult şi multe. Da, lucruri care s-au mai spus, dar întreaga viaţă e alcătuită din lucruri care au mai fost trăite, au mai fost spuse şi auzite, care s-au tot repetat şi totuşi ne apar ca experienţe inedite sau chiar unice. Şi, fireşte, inedit poate fi felul în care spui lucrurile spuse.   
Autoarea este o estetă în maniera lui Gaston Bachelard, pasionată să distileze esenţe tari din imagini cotidiene, adunând totul cu meticulozitatea colecţionarului (care se lasă) fascinat de jocurile memoriei."

Antoaneta Ralian

"Uneori, cuvintele sunt darul cel mai de preţ pe care îl putem oferi. Descurajante prin imaterialitate, cuvintele echivalează cu bătăile inimii: lipsite de greutatea certitudinii, cuvintele dau sens şi viaţă fiecărei zile. Aș vrea să vă dăruiesc această carte despre întâlnirea ca miracol și despre tot ceea ce ni se întâmplă dincolo de cuvinte, într-o Zi Albă. " 

Andreea Nanu

Întâlnirea va fi urmată de o sesiune de autografe.