Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alain Berenboom vine la București și la Cluj-Napoca pentru lansarea traducerii în limba română a romanului «Primejdii în regat»

alain_berenboom.jpg

Alain Berenboom

Scriitorul belgian de limbă franceză Alain Berenboom va participa miercuri, 26 martie, ora 18.00, la Librăria Bastilia din București, și joi, 27 martie, ora 18.00, la Librăria Book Corner din Cluj-Napoca la lansarea traducerii în română a romanului «Perils en ce royaume» / «Primejdii în regat» și va oferi autografe.

«Primejdii în regat» a apărut la Editura Crime Scene Press, al cărei program este dedicat integral literaturii polițiste, traducerea fiind semnată de către Ileana Cantuniari.

Alain Berenboom (n. 1947 la Bruxelles) este avocat, specialist renumit în drepturi de autor, profesor la Universitatea din Bruxelles și scriitor. A publicat 11 romane, o piesă de teatru și o colecție de nuvele. În 2008, începe o serie de romane polițiste, care îl au în prim plan pe tânărul detectiv belgian Michel Van Loo. « Primejdii în regat » este primul volum din această serie. Alain Berenboom a primit în 2013 Premiul Rossel,  important premiu literar din Belgia, pentru romanul « Monsieur Optimiste ».

Acțiunea romanului « Primejii în regat » se derulează în Bruxelles, în anul 1947. Un tânăr funcționar din Ministerul de externe, fost luptător în rezistență, dispare brusc. Familia îl angajează pentru rezolvarea cazului pe Michel Van Loo, un detectiv fără experiență, el însuși fost funcționar. Timpurile sunt agitate în Belgia : reglări de conturi între foști luptători în rezistență și colaboratori pe fondul disensiunilor dintre partizanii lui Leopold III și antiregaliști. In acest climat își va desfășura ancheta Michel Van Loo. Un roman polițist (polar) palpitant și plin de umor, care îl cucerește foarte repede pe cititor.

Lansarea este organizată de Editura Crime Scene Press și Delegația Valonia-Bruxelles. Partener pentru lansarea de la București este Librăria Bastilia. Pentru lansarea de la Cluj-Napoca partenerii sunt : Librăria Book Corner, Centrul de Studii de Literatură Belgiană de Limbă Franceză de la Universitatea « Babeș-Bolyai » și Institutul Francez din Cluj-Napoca.

Program:

  • miercuri, 26 martie, 18.00, Librăria Bastilia (Piața Romană nr. 5, București)

  • joi, 27 martie, 18.00, Librăria Book Corner (Bd. Eroilor nr.15, Cluj-Napoca)