Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


“Cu capul înainte" la Zilele Filmului Francofon

În cadrul Zilelor Filmului Francofon de la București (27-30 martie), Delegația Valonia-Bruxelles va prezenta filmul « La tête la première » / « Cu capul înainte » al tinerei regizoare Amélie Van Elmbt.

Zoe decide să plece într-o călătorie pentru a-l întâlni pe scriitorul ei favorit, și poate, în același timp, pentru a-și găsi un rost în viață. Pe drum, îl cunoaște pe Adrien, un tânăr actor, care uimit și intrigat de caracterul duplicitar al femeii, se decide să o însoțească… Urmează o serie întreagă de suișuri și coborâșuri, în care Zoe oscilează între dorința de a-l cunoaște pe scriitor și atracția față de acest tânăr.

Filmul a fost prezentat în premieră internațională în cadrul Programului ACID la Festivalul de la Cannes în 2012 și a avut un parcurs frumos la festivaluri internaționale : Festival du Nouveau Cinéma, Montreal 2012 – Premiul pentru cea mai bună actriță; First Time Fest, New York 2013 – Premiul pentru cea mai bună regie și Premiul pentru cea mai bună actriță ; Magritte 2013, Bruxelles – Premiul pentru debut masculin.   

« Cu capul înainte » este o coproducție Belgia, Franța din anul 2012. În rolurile principale : Alice de Lencquesaing, David Murgia și Jacques Doillon. Filmul va fi prezentat în versiune originală în franceză cu subtitrare în română.

Bilete online : eventbook.ro/elvirepopesco

Delegația Valonia-Bruxelles ofera invitații la acest film primelor 5 persoane care menționează într-un comentariu la trailer-ul filmului postat pe facebook.com/DelegatiaValoniaBruxelles alte filme în care au jucat actorii principali.

"Cu capul înainte" - vineri, 28 martie, ora 18:00, la Cinema Elvire Popesco (Bd. Dacia nr.77)