Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cursuri umaniste gratuite pentru liceeni şi studenţi

burse_la_cursuri_umaniste_fundatia_calea_victoriei.jpg

Cursuri umaniste gratuite pentru liceeni şi studenţi

Fundaţia Calea Victoriei invită liceenii şi studenţii bucureşteni să-şi completeze cultura generală participând gratuit, ca bursieri, la cursurile de Antropologie, Jurnalism, Diplomaţie, Istoria Artei şi Filozofie pe care fundaţia le organizează în lunile aprilie şi mai.

Ştim că aveţi pasiuni comune cu prietenii şi colegii voştri, care este însă acel lucru care vă face să fiţi altfel? Un simţ artistic dezvoltat, talentul de a găsi subiecte sau de a scrie poveşti pe care ceilalţi le citesc cu sufletul la gură, uşurinţa cu care reuşiţi să aplanaţi un conflict?

Primăvara aceasta vă invităm să descoperiţi, la Fundaţia Calea Victoriei, cine sunteţi şi ce vă place cu adevărat să faceţi.

Cursurile pe care vi le propunem pot fi un prim pas către viitoarea carieră sau profesie, descoperirea unui talent special sau pur şi simplu către o sursă de bucurie personală în timpul liber, o formă inteligenţă de a te relaxa.

Aveţi ocazia să urmaţi gratuit un Curs practic de Interviu şi Reportaj cu jurnalistul Eugen Istodor, să aflaţi ce înseamnă Business Anthropology de la Mirel Bănica, doctor în ştiinţe politice al Universităţii din Geneva şi să faceţi primii paşi către o carieră în Design interior şi arhitectură cu lectorul Cristina Până, profesor la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism «Ion Mincu».

Aşteptăm, aşadar, mesajele voastre pe adresa contact@victoriei.ro. Pentru a  obţine o bursă la unul dintre cursurile fundaţiei trebuie să trimiteţi, până la data de 10 aprilie, un scurt eseu în care să ne povestiţi despre voi - proiectele şi planurile voastre – şi să menţionaţi numele cursului care vă interesează.

Bursele se acordă în limita locurilor disponibile, iar listă din care puteţi alege subiectul despre care v-ar plăcea să aflaţi mai multe este:

 

CURSURI ÎN APRILIE ŞI MAI:

Introducere in Istoria Artei, din 8 Aprilie 

Introducere in astronomie – curs de orientare pe cer, din 10 Aprilie

Curs practic de interviu si reportaj, din 17 Aprilie 

Curs de DIPLOMATIE: dimensiunea personală a comunicării între state, din 24 Aprilie 

Atelier de scriere creativa, din 25 Aprilie

Cresterea increderii in sine si dezvoltarea charismei, din 25 Aprilie

O istorie a eleganței. De la noblețe la snobism, din 5 Mai

Business Anthropology: o introducere, din 9 Mai 

Atelier de Dictie si de vorbire, din 13 Mai 

Atelier de jurnalism narativ şi scriitură personală, din 14 Mai

Introducere în Design interior si Arhitectura, din 15 Mai 

De ce iubim? O scurtă istorie filosofică a Eros-ului, din 21 Mai